Tre politikere er nomineret til Ting-Prisen

PRIS: Altinget uddeler hvert år en pris til en politiker, der har formået at bringe dansk eller europæisk politik tættere på vælgerne. Nu er de nominerede til årets pris fundet.

En minister, en politisk leder og en vordende formand.

Det er de tre kandidater, der er nomineret til at modtage Ting-Prisen, som Altinget hvert år tildeler en politiker, der med sin kommunikation har bidraget til at bringe dansk politik eller EU tættere på danskerne. Sidste år gik prisen til EU-kommissær Margrethe Vestager. 

De tre nominerede i 2019 er Mattias Tesfaye (S), Pernille Skipper (EL) og Jakob Ellemann-Jensen (V). Vinderen bliver kåret ved en prisoverrækkelse onsdag 2. oktober kl. 13 i Altingets gård.

Juryen bag Ting-Prisen består af Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, tværgående chefredaktør, Lisbeth Knudsen, samt direktør Morten Rud Pedersen. Her er deres begrundelser for de tre nomineringer:

Pernille Skipper
Selv om hun er akademiker og cand.jur., holder Pernille Skipper en meget umiddelbar og energisk stemmeføring uden akademiske floskler og falbelader. Hun brænder stærkt igennem mediemæssigt i korte, præcise sætninger. Valget i 2019 blev hendes politiske ilddåb som Enhedslistens leder og siden regeringsforhandler. Her trådte hun ud af forgængeren, Johanne Schmidt-Nielsens skygge og demonstrerede en stærk evne til at være indigneret og skarp, samtidig med at hun går efter bolden, ikke personen.

Mattias Tesfaye
Med udnævnelsen til integrationsminister tog Mattias Tesfaye endnu et skridt opad i dansk politik. Siden han blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i 2015, har han sat sit kraftige præg på debatten om udlændinge og integration i Danmark. Han har gjort det med meget klare budskaber, men også med en insisteren på nuancer. Samtidig har han beriget debatten ved at dele sine tanker i bogform med bogen ’Velkommen Mustafa’ og på den måde bidraget til bringe det socialdemokratiske skifte i udlændingepolitikken meget tættere på vælgerne.

Jakob Ellemann-Jensen
Venstres formentlig kommende formand er allerede efter få år i Folketinget sprunget ud som en af de bedst kommunikerende politikere. Og det skyldes ikke kun hans evne til at fyre morsomheder af i samme fart og med samme nasale stemmeføring som hans far. Jakob Ellemann viste som miljø- og fødevareminister, at han også formår at trænge igennem med substantielle politiske budskaber om politisk substans. Han drejede på meget kort tid VLAK-regeringens profil i en mere grøn retning, ikke mindst takket være troværdig kommunikation.

Mød vinderen
Modtageren af årets pris afsløres på dagen for Folketingets åbning, tirsdag 1. oktober. Prisen overrækkes den følgende dag, onsdag 2. oktober, ved et arrangement i Altingets gård i Ny Kongensgade, tæt på Christiansborg. Der er fri adgang til at deltage i prisoverrækkelsen. Læs mere her

Forrige artikel Fik flere stemmer end Sass Larsen: Her er hans afløser Fik flere stemmer end Sass Larsen: Her er hans afløser Næste artikel Farvel til strategen og kongemageren Sass