Udenrigsministeriet åbner for rejser til hele Sverige

REJSER: Udenrigsministeriets anbefaler i nye rejsevejledninger, at danskerne kan tage til Sverige og Portugal.

Danskerne kan fremover rejse i hele Sverige.

Det meddeler Udenrigsministeriet, som hidtil har frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Sverige, medmindre rejserne foregik i 12 regioner.

Ministeriet har offentliggjort en opdateret rejsevejledning, som tager højde for de seneste smittetal i EU og Storbritannien. Sverige går i vejledningen fra orange til gul, som betyder, at borgere kan rejse i hele landet.

"Hvis du rejser til Sverige, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus," skriver ministeriet.

Ministeriet har opdateret vejledningen, efter at Statens Serum Institut har vurderet, at smitteudviklingen er tilstrækkelig lav i Sverige. Landet har oplevet et fald i smittetilfælde i juli måned fra over 1.000 smittede om dagen til omkring 100.

Udenrigsministeriet har også opdateret vejledningen for Portugal, som går fra orange til gul, og vejledningen for Rumænien, som går fra gul til orange.

"Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Rumænien, fordi Rumænien ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal," skriver ministeriet, som også fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien, Irland og Luxembourg.

Ministeriet opdaterer hver torsdag rejsevejledninger og anbefaler som udgangspunkt, at danskere kan rejse til lande med under 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Forrige artikel Dagens overblik: Morten Messerschmidt blæser til kristen værdikamp Dagens overblik: Morten Messerschmidt blæser til kristen værdikamp Næste artikel Juraprofessor om ny taskforce: Efter historisk indgribende love skal vi have et velfungerende demokrati tilbage Juraprofessor om ny taskforce: Efter historisk indgribende love skal vi have et velfungerende demokrati tilbage