Ugen i dansk politik: Radio4 går i luften, og Brexit bliver udskudt

DET SKER: Radio24syv lukker, Magnus Heunicke skal fortælle, hvad regeringen vil med psykiatrien, og så skulle der gerne komme en form for afklaring om Brexit. Få overblik over denne uge i politik.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Jeppe Sahlholdt

Uge 44 byder både på mere diskussion om Brexit, en del ministre i samråd og sidste sendedag for Radio24syv.

Mens Brexit lurer i horisonten, skal de nordiske ledere fra 29.-31. oktober diskutere klima, bæredygtighed og unges engagement i Stockholm. Det skal de til Nordisk Råds årlige session.

Senest tirsdag skal der være truffet en beslutning om, hvor længe deadlinen for Brexit skal udskydes.

Derudover bliver Radio24syv erstattet af Radio4 på FM-båndet. Radio4 går i luften natten til fredag den 1. november.

Her får du overblikket:

Mandag:
Miljøminister Lea Wermelin (S) skal besøge Grindsted for at høre om jordforureningen fra Grindstedværket. Ministeren skal i samråd om generationsforureninger den 31. oktober.

Tirsdag:
Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) deltager i dag i en konference om FN's verdensmål. Konferencen er for alle Gentofte Kommunes ungdomsuddannelsers sidsteårs-elever og finder sted i Byens Hus i Hellerup.

Nordisk Råds årlige session finder sted i Sveriges hovedstad, Stockholm. Sessionen samler de nordiske politikere, ministre og statsministre, og der er i år særligt fokus på klima og bæredygtighed.

Senest tirsdag skal der træffes beslutning om udskydelse af Brexit. EU-landene er klar til at udskyde Brexit, men kan endnu ikke sige, hvor lang udskyldelsen kan blive.

Onsdag:
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er i dag blandt deltagerne ved en konference om fremtidens beskæftigelsesindsats. Det er Københavns Professionshøjskole, der har arrangeret konferencen, som blandt andet vil have fokus på, hvilke forandringer beskæftigelsesindsatsen står over for.

Torsdag:
Der er møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Desuden er der to forespørgsler til udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Den ene omhandler en mulig reform af EU-samarbejdet i lyset af Brexit, og den anden er om Tyrkiet som kandidat til at blive medlem af EU. Begge er stillet af Morten Messerschmidt (DF) og Søren Espersen (DF).

Miljøminister Lea Wermelin (S) er i torsdag kaldt i samråd om indsatsen for oprensning af generationsforureninger.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er i dag kaldt i samråd om psykiatriområdet. Ministeren skal redegøre for regeringens prioriteter og initiativer på psykiatriområdet.
Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Jane Heitmann (V).

Efter otte år lukker Radio 24syv med udgangen af i dag. Det er i stedet den nye kanal Loud, der har fået tilladelse til at sende på det nye DAB-bånd. Loud kommer til at sende på kanalen første gang den 1. april 2020. Radio Loud konkurrerede med både DK4 Radio og Radio24syv om at vinde sendetilladelsen.

Fredag:
Den nye landsdækkende radio, Radio4, begynder at sende i dag på både FM-båndet og på DAB. Radio4 er ejet af ni regionale mediehuse, nemlig Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Jysk-Fynske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC. Radioen, der overtager Radio 24/syvs plads på FM-båndet, har fået sendetilladelse de kommende otte år.

Folketingets Europaudvalg mødes i dag med de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

I dag er der møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Det gælder blandt andet lovforslag om forbud til dømte seksualforbrydere, begrænsning af brugen af betinget dom med vilkår om samfundstjeneste i sager om vold og indfødsrets-meddelelse.

Folketingets Europaudvalg holder i dag møde. På dagsordenen er blandt andet EU's budget for 2020, som forelægges af finansminister Nicolai Wammen (S). Der er også et samråd på mødet om den nye EU-Kommission med udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Lørdag:
DGI holder årsmøde i København. Til årsmødet fremlægger formand Charlotte Bach Thomassen sin første mundtlige beretning. Hun blev valgt som ny formand i 2018. Fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) er inviteret til at tale, og årsmødet byder også på kampvalg til DGI’s hovedbestyrelse, ligesom Årets træner 2019 hyldes.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00