Ugen i dansk politik: Regeringen præsenterer sit Arne-udspil

DET SKER: Regeringen løfter omsider sløret for udspillet bag valgløftet om tidligere pension til nedslidte. Samtidig skal hele fire partier samles til deres årlige sommergruppemøder. Få overblik over den kommende uge i dansk politik

Mandag
Kirke- og kulturminister Joy Mogensen (S) skal endelig godkendes som ny folketingskandidat i Slagelse. Alt tegner til, at kulturministeren kan begynde at forberede sig på at føre valgkamp i den sjællandske by, da alle tre partiforeningsbestyrelser i kredsen allerede har sagt god for den nye kandidat.

Radikale har inviteret til pressemøde i anledning af partiets sommergruppemøde, og her vil partiets politiske leder, Morten Østergaard, og dets politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen, fortælle om partiets prioriteringer i den nye politiske sæson.

Ligeledes afholder SF et pressemøde i forbindelse med sit sommergruppemøde, som finder sted i Jylland ved Harboøre Tange.

Tilbage på Christiansborg er der i dag møde i Folketingssalen, hvor folketingsmedlemmerne skal færdigbehandle det lovforslag, der skal gøre udbetalingen indfrosne feriepenge mulig. Udbetalingen er en del af en aftale, der blev indgået før sommerferien, hvor et flertal blev enige om at give danskerne tre ud af deres fem ugers indfrosne feriepenge.

En anden del af aftalen handler om, at personer på offentlige overførselsindkomster skal have et engangsbeløb på 1000 kroner, og det forslag skal politikerne også færdigbehandle i dag.

Tirsdag
Et af efterårets helt store politiske slagsmål sættes i gang i dag. Regeringen præsenterer nemlig forslaget bag sit store slagnummer fra folketingsvalget, der skal give nedslidte danskere mulighed for at trække sig tilbage tidligere.

Både Radikale og Socialdemokratiet indleder i dag deres todages sommergruppemøde. Radikale mødes på Egelund Slot i Fredensborg, mens Socialdemokratiet samles i Gråsten på Benniksgaard Hotel.

Forsvarsminister Trine Bramsen skal en tur forbi Fredericia på vej til Sønderjylland, hvor hun besøger veteraner fra DIF Soldaterprojekt på Ryes Kasserne. Projektet har i ni år hjulpet veteraner gennem idræt, og forsvarsministeren skal under sit besøg netop træne sammen med veteranerne.

Onsdag
Radikale og Socialdemokratiet fortsætter deres sommergruppemøder, og i dag indleder Konservative deres tredages sommergruppemøde.

Torsdag
Konservative har inviteret til pressemøde i forbindelse med deres sommergruppemøde, som finder sted på Egelund Slot.

Venstre er ligesom Socialdemokratiet taget til Sønderjylland. Partiet skal de næste tre dage være samlet på Alsik Hotel og Spa i Sønderborg.

Instrukskommissionen fortsætter sine afhøringer i Retten på Frederiksberg. Kommissionen undersøger forløbet bag en instruks om at adskille asylpar, hvoraf den ene part var under 18 år, som blev udsendt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, da Inger Støjberg (V) var minister. Dagens afhøring omfatter tidligere vicedirektør i Udlændingestyrelsen Lene Vejrum.

Fredag
Venstre er vært for ugens sidste pressemøde fra et sommergruppemøde, når de inviterer pressen til Sønderborg ved middagstid.

Instrukskommissionen fortsætter sine afhøringer, og i dag er det kontorchef i Udlændingestyrelsen Ditte Kruse Dankert, der skal svare på spørgsmål.

Lørdag
Coronapandemien betyder, at årets udgave af Copenhagen Pride ikke kan forløbe som normalt. I stedet kommer paraden til at foregå digitalt med videohilsner fra forskellige organsationer.

Udenrigsminister Jeppe Kofod rejser i dag til Grønland, hvor han skal være frem til tirsdag.

Forrige artikel Nick Hækkerups nye styrelse har fået navn og direktør Nick Hækkerups nye styrelse har fået navn og direktør Næste artikel Ordførere frygter fald i forskningspenge: Ordførere frygter fald i forskningspenge: "Det er tudetosset"