Ugens EU-podcast: Hvornår kan vi igen krydse grænserne i frihed og sikkerhed?

PARLAMENTET LOCKDOWN #8: Det lægger pres på Danmark, at både Tyskland og EU-Kommissionen nu opfordrer til at genåbne grænser. Hør om det i denne uge, hvor der også er nyt om planerne for EU's fremtidsbudget. Og hvor udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fortæller om coronakrisens bredere betydning for dansk europapolitik.

EU-Kommissionens næstformand, Margrethe Vestager, fremlagde onsdag nye retningslinjer blandt andet for, hvordan medlemslande kan begynde at genåbne grænser. 
EU-Kommissionens næstformand, Margrethe Vestager, fremlagde onsdag nye retningslinjer blandt andet for, hvordan medlemslande kan begynde at genåbne grænser. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

”Det bliver en kæmpe opgave at få genoprettet vores økonomier efter det her hårde slag, som vi står midt i. Og den eneste vej ud af krisen for medlemslandene er, at vi samarbejder og får det indre marked til at fungere godt.”

Sådan siger Jeppe Kofod (S) i ugens europæiske podcast fra Altinget, hvor podcastvært Thomas Lauritzen har talt med udenrigsministeren om, hvordan coronakrisen påvirker Danmarks europapolitik.

I udsendelsen tager Lauritzen sammen med EU-redaktør Rikke Albrechtsen også fat i andre store emner som debatten om genåbningen af Europas indre grænser og udsigterne for transport og turisme, hvor der onsdag kom retningslinjer fra EU-Kommissionen.

Hvis smittetrykket er lavt og sammenligneligt i to nabolande, så bliver der opfordret til snarlig og koordineret genåbning. Det er for eksempel tilfældet ved grænsen mellem Danmark og Tyskland. Tyskerne er klar, men hvad siger danskerne?

I Europa-Parlamentet begyndte kommissionsformand Ursula von der Leyen samtidig så småt at løfte sløret for de afgørende forslag om EU’s reviderede fremtidsbudget og en økonomisk genopretningsplan for kontinentet, som er lige på trapperne.

Her får du analysen af, hvad hun sagde.

Podcasten går også ombord i de fornyede konflikter, som både Europa-Parlamentet og menneskerettighedssamarbejdet Europarådet har med Ungarns leder, Viktor Orbán.

God fornøjelse med denne uges sending fra lockdown-kælderen i Bruxelles.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Europa-nævnet støtter Altingets dækning af EU's budgetforhandlinger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00