Valgpodcast: Bliver det nu også cirkus folketingsvalg?

AJOUR: Kaos, ekstraordinært mange partier og statsministerkandidater. Det kunne ligne et folketingsvalg i opbruddets tegn, men kan man også få øje på det modsatte? Chefredaktør Jakob Nielsen og højesteretsdommer Jens Peter Christensen er med i studiet.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge BuchterEsben Schjørring

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Den første hele valgdag er godt i gang.

Vi har haft to partilederrunder – først med 12 af de 13 partiledere – Socialdemokratiets Mette Frederiksen meldte afbud på grund af sygdom – så kun 11 af de 13, fordi Kristendemokraternes formand også blev skidt og måtte lade sig udskifte med hende, der skulle vise sig at blive valgkampens første store stjerne, næstformand Isabella Arendt. 

Hvad fortalte partilederrunderne om den valgkamp, vi nu for alvor træder ind i? Er det hele bare cirkus folketingsvalg og kaos, eller kan man også se det modsatte, nemlig opbakning til orden og stabilitet? Og hvad siger historikken om regeringsdannelsen i Danmark? Kan vi få det lige så svært, som eksempelvis svenskerne havde det?

Altinget: ajour ser nærmere på valgets begyndelsen. Chefredaktør Jakob Nielsen er i studiet sammen med højesteretsdommer og professor i statsret Jens Peter Christensen, der ser nærmere på det historiske aspekt.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Peter Christensen

Præsident for Højesteret, bestyrelsesformand, Reinholdt W. Jorck og Hustrus Fond
cand.phil. (1980), cand.scient.pol. (1982), lic.jur. (1990), cand.jur. (1992), dr.jur. (1997)

0:000:00