Valgpodcast: Hvis strømmen ryger, hvilken politiker ringer du så til?

AJOUR: Partierne siger altid, at de har politik på alle hylder. Men i vælgernes øjne er partierne ikke lige gode til alting. Ph.d. og forsker i vælgeradfærd Frederik Hjorth er i studiet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Hvorfor stemmer vi egentlig, som vi gør?

Det spørger politikere og partiernes strateger sig særligt intenst om op til et valg. En dominerende teori er, at vi stemmer efter vigtigheden af de emner, vi lige nu finder mest presserende. Det er det, man kalder issue ownership eller på dansk emneejerskab.

Det taler vi om i dagens valgpodcast. Hør, hvordan partierne forsøger at få de emner, de står stærkest i vælgerhavet, op på den fælles dagsorden, og hvordan de forsøger at svække modpartens emner. Og endda, hvordan de kan stjæle et emne fra hinanden.

Frederik Hjorth, pd.h. og adjunkt på Institut for Statskundskab (KU), er i studiet. Vært er magasinredaktør Esben Schjørring.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Valgpodcast med Erik Holstein: S trumfer Løkke med sit økonomiske udspil Valgpodcast med Erik Holstein: S trumfer Løkke med sit økonomiske udspil Næste artikel Eksperter: Der mangler ikke hænder i sundhedsvæsenet Eksperter: Der mangler ikke hænder i sundhedsvæsenet