Venstre relancerer skattestoppet

SKAT: V går til valg på et skattestop efter Foghsk forbillede og angriber S for at ville sætte skatter op. Søndag afslørede Løkke partiets seks mærkesager og fremhævede sig selv som den bedste leder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foldede søndag Venstres seks mærkesager ud ved et såkaldt kandidattræf i København for partiets kandidater til folketingsvalget og valget til Europa-Parlamentet.

Særligt en af de seks mærkesager påkaldte sig stor opmærksomhed blandt de fremmødte Venstre-folk og journalister. Det drejer sig om en relancering af det skattestop, som bragte Lars Løkke Rasmussens forgænger, Anders Fogh Rasmussen (V), til magten i 2001. Skattestoppet var et af omdrejningspunkterne for Foghs politik i 00'erne og betyder, at ingen skat eller afgift bliver sat op, uden at andre skatter eller afgifter bliver sat tilsvarende ned.

Siden Fogh har Venstre nedtonet snakken om skattestop og blandt andet fjernet den tæller fra partiets hjemmeside, som fortalte, hvor mange dage der havde været skattestop. Nu trækkes skattestoppet igen frem forrest i Venstres politikkatalog.

”Vi vil ikke skabe utryghed i familiernes økonomi. Vi vil ikke gøre det dyrere at være dansker. Derfor går vi i Venstre til valg på et skattestop,” fastslog Lars Løkke Rasmussen foran en bagvæg af VU'ere med skilte med teksten ”Skattestop”. 

Passer simpelthen ikke
Skattestoppet relanceres i store annoncer delt op i en blå og en rød spalte. I den blå spalte til venstre kan man læse tre korte budskaber fra Venstre, om at partiet går til valg på et skattestop, at danskerne betaler verdens næsthøjeste skat, og at det ikke skal være dyrere at være dansker.

I den røde spalte opremser Venstre en lang række skatter, som Socialdemokratiet muligvis kunne tænkes at hæve eller indføre. Det gøres med et spørgsmålstegn efter initiativer som ”licensen genindføres”, ”højere skat på arbejde” og ”højere registreringsafgifter”. Ikke noget, Socialdemokratiet direkte har sagt, de vil gøre, men som Venstre gerne vil gøre opmærksom på måske kan blive en realitet, hvis Socialdemokratiet kommer til magten.

Det får en hård medfart fra Socialdemokratiet, der beskylder Venstre for at lyve.

”Venstre lyver direkte om vores politik og dækker sig ind under et lille spørgsmålstegn. Jeg ved ikke, hvor de har det fra. Det passer simpelthen ikke,” understreger Socialdemokratiets Dan Jørgensen (S) over for TV 2.

For Lars Løkke Rasmussen giver de socialdemokratiske skattestigninger og spørgsmålstegn god mening.

”Der er en række skattelettelser, som VLAK-regeringen har givet, mens Socialdemokratiet har kæmpet imod med næb og kløer. Derfor må man tro, at det kunne man (Socialdemokratiet, red.) finde på at lave om. Derfor sætter vi spørgsmålstegn, så partiet har mulighed for at forklare sig. Skal spørgsmålstegnene laves til udråbstegn, eller hvad skal de,” spurgte Lars Løkke Rasmussen retorisk efter peptalken for partifællerne. 

Opbrud kræver samling
En af de andre mærkesager for Venstre handler om lederskab og bakkes også op af dagsaktuelle annoncer. Annoncer, der viser statsmanden Lars Løkke Rasmussen i Forsvarets fly på vej til vigtige topmøder i udlandet ledsaget af teksten ”En erfaren leder i usikre tider”.

For selvom udenrigspolitik traditionelt står langt nede på listen over de emner, vælgerne interesserer sig for og synes er vigtige, så er der i disse år behov for fokus på internationalt lederskab, mener Lars Løkke Rasmussen.

”Verden oplever store skift. Klimaforandringer, folkevandringer, en uforudsigelig verdensorden. Her skal vi turde lede. For opbrud kræver samling. Rystelser kræver stabilitet. Usikre tider kræver et robust og erfarent lederskab, og det tilbyder Venstre, og det tilbyder jeg,” fastslog Lars Løkke Rasmussen, der på valgkampens tredje dag torsdag var på en afstikker til EU-topmøde i Rumænien.

Forrige artikel Dagens valgoverblik: Pind advarer om borgerlig krise Dagens valgoverblik: Pind advarer om borgerlig krise Næste artikel Måling: De rødeste går frem, mens V og DF får dårligste måling i over et år Måling: De rødeste går frem, mens V og DF får dårligste måling i over et år