Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

  • Jørgen ·

    Korn til produktion af mel

    Lektod H H Brun må have en dårlig kontakt til KU - afdeling KU - Life med de udtalelser han fremfører vedr n-gødskning og indhold af protein i dansk produceret korn.
    Havde han forhørt sig her, ville han have fået at vide, at brødkorn modtaget af Valsemøllen, er brødhvedesorter (sort med god bagevne, - højt gluten indhold og proteinmængde), der er tilført extra 50 kg N pr ha med tilladelse fra myndighederne. Det gælder for ca 40 000 ha. Så der er andre 600 000 ha der er får en protein pct på ca 8,5.
    Det er jo netop et bevis for at extra 50 kg N ( det landbruget beder om at måtte anvende) kan øge protein -procenten med ca 2 pct og dermed nå op på ønskelige 10,5 %.
    Undergødskningen er jo ikke et problem alene i hvededyrkningen. For produktion af vinter - og vårbyg gølder de samme lave proteinindhold i 2015 som i 2014 - også omkring de 8,5 %. Svinefoderet skal derfor også her tilsættes fremmed protein i store mængder, for at få et kvalitetsfpder til svineproduktionen.
    Hvis H H Brun skulle bevæge sig udenfor bygrænsen, vil han kunne se utallige efterafgrøder med fx olieræddike, der på nuværende tidspunkt skulle stå knæhøjt på markerne, kun i heldigste tilfælde dække anklerne. Der er simpelt hen ikke kvælstof tilbage i jorden til at gro af, efter at kornafgrøden her i 2015 har forsynet sig.
    Igen et tydeligt tegn på at der er undergødsket / spist total op af den forrige afgrøde.
    I de seneste års sortsforsøg, hvor også 30 - 40 år gamle sorter har deltaget og fået målt proteinindhold, har de ikke vist større protein-procenter end de nyeste.
    Så hvor generne til højere protein-produktion gemmer sig, er ret så svær at få øje på, - Ølandshveden er det ikke.
    Lektor H H Brun må have sine kemi-lærepenge tilbage - de har været givet dårligt ud.

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement