Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Størup / Naturbeskyttelse.dk ·

  Naturen kommer til at betale prisen for grisen

  Jørgen - hvem du så end er?

  Hans Henrik Bruun skriver jo netop, at det under den nuværende lov er muligt at producere brødhved, hvilket du jo også bekræfter - og mon ikke 40.000 ha eller lidt mere er nok til at dække det danske behov, og så er det jo også et spørgsmål om sortsvalg - det ved alle, også når det gødskes ansvarligt.

  Problemet ved øget gødskning er, at planterne kun kan udnytte næringstofferne under optimale forhold - regner det meget udvaskes næringstofferne, og er der tørke vokser planterne ikke, er der sygdomme eks. havrerødsot så går det også galt, og næringstofferne går tabt. Jo mere man tildele, jo større er risikoen for tab og forureningen.

  At holde på næringstofferne har i høj grad også noget med godt landmandsskab at gøre, og evnen til at vælge robuste sorter, afgrødeskift, de rigtige afgrøder på de rigtige marker - og ikke tage chancen, og vælge nye sorter som ikke rigtig egner sig til danske forhold, med større risiko for at de slår fejl. Derudover er der marker som simpelthen ikke egner sig til etårige afgrøder og gødskning.

  At olierædikke kun står knæhøjt ifølge dig, kunne jo skyldes, det sene så tidspunkt, og så det faktum at næringstofferne udvaskes - det er jo også en af grunden til, at der har være så mange ansøgninger om at få lov til at øge gødskningen udover normen, fordi væksten slog fejl og næringstofferen er gået tabet.

  http://naturerhverv.dk/nyheder-og-presse/nyheder/nyhed/nyhed/landmaend-kan-faa-dispensation-efter-ekstraordinaert-stort-angreb-af-havreroedsot/

  Problemet er, at regeringen vil tillade øget gødskning og forurening, for at landbruget kan komme af med gyllen fra den store animalskeproduktion og producere foder til dyrene - længer er den ikke, udover at naturen og samfundet kommer til at betale prisen for grisen.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal