Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

  • Lars Brøndum ·

    Foderkorn og proteinindhold

    Kære Jakob Nikolajsen,
    Argumentet om foderkornets faldende proteinindhold og betydning heraf er desværre heller ikke en sandhed uden modifikationer.
    Det er rigtigt at det totale proteinindhold i foderkorn er mindre, end det den kunne være, men det er bare ikke relevant. Det, der er relevant i sammenhæng med foderkorn, er mængde af essentielle aminosyrer, som kornet indeholder. Og denne stiger og falder ikke i samme takt som kornets totale proteinindhold. Sammensætningen af proteiner og aminosyrer er meget mere fordelagtig i soya, hvilket da også er hovedårsagen til, at denne importeres. Derfor vil et højere gødskningsniveau på foderkorn i Danmark ikke gøre, at de danske svineavlere vil importere markant mindre soya.
    Læs evt. mere her: http://gylle.dk/debatten-om-importeret-soja-er-bare-spin/
    Én efter én falder argumenterne for at tillade større gødskning i Danmark:
    Hverken brødkorn, maltbyg eller foderkorn vil rent kvalitetsmæssigt have væsentlig gavn af øget gødskning.

Prøv transport gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement