Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • M.S. Carstens ·

  Det vil da være glædeligt

  om handicappede ikke skal trækkes rundt i årelange sagsbehandlinger, der kun har to formål:
  1. at få den handicappede til at opgive ønsket om hjælp
  2. at få så mange andre sagsbehandlere som muligt beskeftiget.

  Det vil også være glædeligt, om handicappede så ikke mere behøver at arrangere sig med advokater og private socialvejledere, for at få håndhævet lov og retssikkerhed.

  At kommunerne skal offentliggøre sagsbehandlingstider på deres hjemmeside er allerede et krav til kommunalbestyrelserne, men der mangler, på alle måder, sanktionsmuligheder.
  Jeg har erfaring fra Thisted Kommune, om at der med sagsbehandlingstid på 8 uger, går 18 måneder og at man på forespørgsel efter 12 måneder får svaret:
  "Vi har temmelig travlt for tiden, så mon ikke du lige kan finde lidt mere tålmodighed".

  En bedre retsstilling af borgeren i forhold til ankenævnet vil også være at ønske, da kommunen her får det sidste ord på borgerens klage, således at sagsbehandler igen kan nå, at fordreje en sag til ukendelighed.

  Det vil også være glædeligt, om kommuner/sagsbehandlere ikke mere kan omgås f.eks. §100 med trusler om, at hvis man ikke dokumenterer, gerne i form af kvitteringer, at man havde opfyldt behovet sidste år, så er sandsynliggørelsen at regne som ikke værende opfyldt.

  Slutteligt vil det også være glædeligt, om en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger tæller mere end kommunalbestemte (stærkt begrænsende) serviceniveauer.

  Jeg sender god vind og en pakke roundup med Jer til forhandlingerne ;-)

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal