Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Lars Peter Sørensen ·

  Til PVS

  Når man skal dokumentere en påstand, så kan det ikke nytte noget at henvise til et debatindlæg man selv har skrevet. Der må valid forskning til og/eller konkrete udtalelser fra "uvildige" eksperter.

  Det er efterhånden ret svært at finde ud af hvad du egentlig mener! Landbrugets udledning af fosfor er uungåelig siger du, men hvor stor er landbrugets del af den samlede udledning og vigtigst, kan den, ifølge dig, slet ikke mindskes?

  Det lader til at du mener de regnbetingede udledninger er den helt store synder, men kan det nu virkelig passe og har du tal på hvor meget der udledes via regnbetingede overløb?
  Som jeg lige husker det, er det en meget meget lille del af den samlede udledning, så hvor meget kan den udledning reelt mindskes?
  OG i øvrigt noget vi stadig bruger enormt mange penge på at forbedre.

  "umådeholden etablering af vådområder" altså hvad i alverden betyder det?
  Du elsker at fremhæve svenskernes kamp mod fosfor, så jeg har kigget lidt på hvad man gør i Sverige. Det står klart at man især benytter sig af 3 værktøjer i naturen. Randzoner, vådområder og fosfordamme(småsøer til opsamling) Er det løsninger du mener vi bør benytte os mere af i Danmark?

  I dit svar til PH skriver du:
  "Pointen er, at kvælstof KUN er et aktuelt problem, hvor der i forvejen er stærkt forurenet med fosfor."
  Selv hvis den påstand skulle være korrekt, altså at det KUN er steder med tidligere tiders forurening af fosfor hvor kvælstof er et problem, så betyder det jo at kvælstof er et KÆMPE problem mange steder netop fordi fosfor ligger lagret fra mange år tilbage. Derfor er det så vigtigt OGSÅ at nedbringe udledningen af kvælstof!


Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal