Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Birger Sørensen · Kommunalt spareobjekt

  V er (nu - pludselig) for den danske model?

  Hvorfor er overenskomstforhandlinger så erstattet af trepartsforhandlinger - regeringen har iht. den danske model, ikke noget at gøre på arbejdsmarkedet.
  Eller måske er Løkkegaard bare snublet i balkjolen, og har ikke kunnet finde noget andet at kritisere nogen for, eller nogen andre grund til at overgrebene mod de svageste, ikke fungerer efter de tænkte retningslinier.

  Det sagt, så skal EU ikke blande sig i det danske arbejdsmarked.
  Jeg mener EU har de præcis samme problemer ift. demokrati, lede ved politikere og deres måde at gøre tingene på og systemets ligegyldighed overfor individer, etc., osv., som hvert af medlemslandende har internt, og de problemer skal nok løses, før man forsøge at presse ubrugelige ikke-løsninger designet til andre steder og andre problemer, ned over de enkelte medlemslande. Det løser ikke noget. Tvært imod.

  Men rigtigt er det, at S har svigtet arbejderne - ikke bare herhjemme, men åbenbart også i EU.
  Man kan så oplyse hr. Løkkegaard om, at det faktisk startede - eller i hvert fald blev tydeligt for alle undtagen S selv - efter valget i 2011, og at S siden har bevæget sig væk fra arbejderne, af ukendte årsager tiltrukket af den grådig egoisme nogen kalder liberalisme.

  Midlet er så forkert.
  Vækst skal åbenbart betales med de svagestes og fattigstes livsbetingelser. Og likvidering af de uproduktive, kan vel også betragtes som et forsøg på at skabe mere lighed. Men faktisk er det de svageste og fattigste der skal levere "væksten", hvis den skal have effekt - og at fratage de fattigste muligheden for at øge deres (eller overhovedet at have et) forbrug, gør derfor det modsatte.
  Så likvidering af underklasserne, er nok ikke den rigtige løsning.

  Mere lige for ligger, at de der har rigeligt, straffes for at sende samfundets værdier i skattely og i stedet tvinges til at bidrage til samfundets udvikling, som kompensation for retten til at udnytte både arbejdere og andre af samfundets ressourcer, til at skrabe deres egen bunke større end naboens.

  Altså nogenlunde det stik modsatte af det der foregår og foreslås.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal