Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ?Voldgrave og bymure?

  Det skal indrømmes: Marie Krarup gør, hvad hun kan for at gøre opmærksom på sig selv: Får associationer fra mit lange liv som klasselærer: En dårlig kontakt er bedre end en lyttende, respektfuld og dialogisk kontakt.
  - Når Maria Krarup i Kristeligt Dagblad d. 20.sept. 2016 i et stort billede poserer benvisende, med udslået hår og svøbt i et Dannebrogsflag, der slæber hen ad jorden, - i Samtaleværelset på Christiansborg - foran Herman Vedels maleri "Fra forhandlingerne om Grundloven af 5. juni 1915". Et billede taget af fotograf Morten Abrahamsen som led i en serie om Danmark til den tyske avis Bild.- Tja, så udtrykker en folkevalgt politiker(!) sit problem, I ét billede.
  - Når præstedatteren Marie Krarup i en tv-debat udtaler, at flygtninge ikke er hendes næste.
  - Når Marie Krarup i en anden tv-debat som forsvarsordfører for DF udtaler, at der slet ikke er grund til at bekymre sig om, hvilke hensigter Putin kan have i relation til Danmark.
  - Når Marie Krarup vedholdende fastholder, at vi som lille Danmark sagtens kan klare os helt alene åbenbart uden parlamentarisk nært og respektfuldt samarbejde med vores nærmeste naboer, blot vi laver en restriktiv grænsekontrol,
  I fordums tider havde man voldgrave og palisader omkring borgene.
  I fordums tid havde man voldgrave og bymure.
  Var de løsningen? Bombardementet af København i 1807 havde fatale konsekvenser for de indelukkede borgere. I dag er der travle togstationer ved såvel Østerport, Vesterport og Nørreport. En tankevækkende, kommunikativ udvikling.
  ....
  Vi borgere og vælgere er ansvarlige, når vi går til stemmeurnerne for at vælge de ledere, der holdningsmæssigt tager deres beslutninger på et informeret, respektfuldt og oplyst grundlag

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal