Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  ? Historieløs ?

  Har en del år "på bagen". Siden jeg så dagens lys, har jeg til stadighed gjort mine erfaringer. Har lært af dem og min historik er dannet. Hvis man udvider sit erfaringsgrundlag til cirkler udenfor sit eget ego, - også tilbage i tiden og forstår historiske forløb, reelle kendsgerninger og konsekvenser, så kan man da kun blive klogere, - hvis man vel at mærke ikke fordrejer kendsgerningerne og skaber fjendebilleder..
  At påstå, at (Citat fra Marie Krarup artikel) "Fredens Europa er historieforfalskning" og "EU er det falske Europa" er simpelthen en dybt naiv og uvidende påstand. Krænkende, - i lighed med udtalelsen fra folketingets formand, Pia Kjærsgaard om, at "EU er en rotterede".
  ....
  I min historik har jeg erindringen om min farfar og min far, der begge døde alt for tidligt af hjerteproblemer og ubehandlet posttraumatisk stress efter deltagelse i frihedsbevægelsen. Det har påvirket mig meget.
  ....
  I dag er vores nabo, Tyskland, en af vores nærmeste samarbejdspartnere. På mange måder har det ikke været en nem psykologisk proces for nogen af parterne at nå dertil. Men det ER sket. Det er GODT, - og det er FREDSBEVARENDE, at vi "kan sidde ved samme bord" og samarbejde om at at løse problemer og tage initiativer i fællesskab
  ....
  For at vi kan trives og leve i fred med hinanden er samarbejde, fællesskab, gensidighed og menneskelig respekt nødvendigt. Det gælder i:
  - Parforholdet
  - Familien
  - Jobbet
  - Naboskabet
  - Foreningslivet
  - Det nære samfund
  - Danmark
  - Europa
  - osv
  Hvis nogen gør sig "utilbens", så er det altid en god idé at tage dem med i flokken. Så jævner det sig.
  Det nytter ikke at pege fingre ad hinanden, at lave projektioner og at skabe fjendebilleder, - at kalde hinanden ved ukvemsord som "rotterede" - og at bygge mure og grave voldgrave. For DET er KONFLIKTSKABENDE.
  Man skal selvfølgelig passe på sig selv og samtidigt respektere andre og samarbejde med dem.
  Meget kan gøres anderledes og bedre i EU, og det skal der samarbejdes om. Samarbejde og udvikling er altid i bevægelse.
  --> EU er jo blandt andre OS
  ....
  - Så må vi hver især sørge for at vælge de rette politiske ledere, som vi mener kan mestre opgaven om fred i fællesskabet og i samarbejdet.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal