Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Dansk selvovervurdering og Nationalistisk Enegang ?

  Ib Christensen og alle andre der drømmer sig tilbage til dengang Danmark "stod eene og stærk" fornægter virkeligheden. DK er en lille selvstændig nation der fornuftigvis har valgt et tæt og forpligtende gensidigt samarbejde med de nationer vi under alle omstændigheder er nødt til at have tætte relationer til. Og de nationer er næsten alle i EU, så det er DK naturligvis også. Nævnt: Tyskland, Holland, Belgien, Sverige, Polen, Finland, Italien, Spanien osv. og naturligvis Norge der har valgt et kryptomedlemskab uden stemmeret, men ellers nærmest er integreret.

  England (uden Skotland) har så i selvgod national overvurdering valgt at forlade EU, men alt tyder jo på, at de nu søger en såkaldt "blød løsning" hvilket er "den norske løsning" uden stemmeret, men med tilpasset lovgivning på alle de områder EU bestemmer som betingelse for frihandel.

  Så valget står imellem medlemskab med stemmeret og fuld indflydelse, eller kryptomedlemskab hvor EU dikterer uden dansk indflydelse. Det valg turde være let for alle andre end Marie Krarup og DF og Ib Christensen og Retsforbundet.

  Og i øvrigt om fredsperspektivet: Mange har vanskeligt ved at forestille sig en væbnet konflikt imellem EU-lande efter WW2. Men det er jo kun set med nutidens øjne. Der er nok en grund til, at alle væbnede konflikter i Europa efter WW2 har været UDENFOR EU, men jo meget tæt på: Slovenien, Kroatien, Serbien, Cypern, Ukraine, alle naboer, men udenfor EU.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal