Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Lisbeth Riisager Henriksen · Cand.mag. og forfatter

  Belastningsreaktioner hos syge mennesker i beskæftigelsessystemet skyldes blandt andet regulær mishandling

  Tak til Anders Beich for at fortælle om, at syge mennesker uden for arbejdsmarkedet i det offentlige beskæftigelsessystems hamsterhjul er den ene af de tre grupper af mennesker, som henvender sig mest til hans lægekonsultation på grund af belastningsreaktioner og stress!

  Det er nemlig et af de helt paradoksale forhold i social- og beskæftigelsessystemet, at det mange gange nedbryder folk mere, end det hjælper. Vi taler altså om, at systemet behandler borgere på en måde, der har karakter af overgreb. Selvfølgelig er det ekstremt belastende - og det står i mange tilfælde på i mange år.

  Et eksempel er den praksis, som har udviklet sig i forvaltningen af ressourceforløb. Den presser mange alvorligt syge helt ud over kanten. Hvorfor gør man sådan i kommunerne, når syge borgere har al nødvendig lægedokumentation til at fastslå alvoren af deres sygdomme og funktionsnedsættelser? Hvorfor fortsætter man med at overrule lægefaglig dokumentation og lægelige advarsler om, at syge borgere ikke kan tåle det absurde beskæftigelsescirkus?

  Alle dem, der har magt over disse forhold, vasker hænderne - det går helt op på regerings- og ministerniveau. Det er forfærdeligt at være vidne til og at skrive om så mange gange, uden at nogen af de ansvarlige reagerer.

  Læs mere om mishandlingen af svært syge borgere i ressourceforløb her i mit seneste indlæg!

  http://www.avisen.dk/blogger-det-er-tortur-at-sende-doedssyge-borgere-i-r_447608.aspx

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal