Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • arne lund · -

  Tjah...?

  Var det nu så vellykket, som den gl. redacteur vil gøre det til? Lavere valgdeltagelse siden sidst - færre førstegangsvælgere, der ikke gider stemme - rigtig mange var i tvivl om hvor de skulle stemme, forvirringen var stor rundt om.
  Men men...der er da også noget, at glædes over. For første gang i de ca. tyve år, hvor DF har eksisteret, gik partiet tilbage, og DF fik ikke de borgmesterposter, de officielt havde sat næsen op efter.
  Her skulle jeg hilse og sige, at det er DF slet ikke så ked af, for med borgmesterposter følger et ansvar, og er der noget DF hader lige så meget som man afskyr "de fremmede", så er det at skulle tage et ansvar.
  Med andre ord: Som vanligt lader DF som om.
  Noget der også er grund til at glædes over, er, at lister der appellerer til det yderste højre fx Dansk Samling, Stram Kurs, Fremskridtspartiet m.fl. ikke fik mere end ca. 4.400 stemmer landet over. En del fra det yderste højre har denne gang stemt på Nye Borgerlige, eftersom mange mener, at DF er blevet alt for blødsøden. Heller ikke Nye Borgerlige havde noget godt resultat. Det blev kun til et enkelt mandat i Hillerød.
  Henset til at det yderste højre og de borgerlige ikke fik et godt valg, så gik valget jo godt. Tilbage bliver spm. om Socialdemokratiet kan regnes som et parti til venstre, eller det blot er DF i en mere stueren udgave?

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal