Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Orla Jensen · Psykoterapeut, forfatter og frihedsforkæmper...

  En formand, - med Almindelig Sund Fornuft

  Dejligt at læse dit fornuftige indlæg; - der helt gør op med den "gamle sang" om "mangel på arbejdskraft"!
  Vi er nu i over 20 år blevet tudet ørerne fulde af politikere og arbejdsgivere der (stort set...!) KUN har en akademisk uddannelse. - De har ALDRIG selv været en del af det arbejdsmarked, som de påberåber sig at vide noget om.
  De kan simpelthen IKKE TÆNKE som ægte håndværker.
  Dem der råber højest er at sammenligne med "curlingforældre" - de vil deres børn det bedste! Men det er misforstået kærlighed!
  Der er ALTID to forklaringer på et problem: Èt der lyder godt; - og så det rigtige. - Det rigtige er, at arbejdsgiverne forlanger at SAMFUNDET / Staten skal uddanne ARBEJDERE, så de selv er fritaget for den omkostning! - hvorefter de skal kunne vælge og vrage ud fra målet om størst mulig PROFIT til ejerne og aktionærerne.
  Hvis virksomhederne skal bruge ARBEJDSKRAFT, så kan de uddanne dem selv! - Så får de lige nøjagtig dem, de vil have, med de FAGLIGE KVALIFIKATIONER, som de har brug for.
  Jeg taler af ERFARING, fra den virkelige verden, idet jeg selv har haft en lille virksomhed, hvor vi UDLÆRTE vores folk til de opgaver, som vore kunder efterspurgte. - Det hed MESTERLÆRE, hvis nogen ellers kan huske hvad det var! - Det var IKKE kun det faglige de blev udlært i, men også hvordan man "opførte sig" i et samfund.
  Og Helene Glundholt har netop fat i det rigtige: Det handler om at skabe motivation for at gå ind i en FAGLIG uddannelse; og IKKE svinge en "akademisk pisk". - Det skal gøres attraktivt at tage faglige, praktiske uddannelser.
  Det er de FORKERTE steder politikerne sparer!
  "...men TILGIV dem; thi de ved ikke hvad de gør...???
  Vælg derfor nogle NYE...!

Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement