Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Svend ·

  På sporet

  Jeg tror Helene har ret i, at mange vælger gymnasiet, fordi det er det letteste valg i en situation, hvor man er dårligt afklaret m.h.t. fremtidig erhvervssti.
  Efterhånden som dannelses-målsætningen i de gymnasiale uddannelser bliver stadig mere uklar, kan man med god ret påstå, at studenterhuen udgør en omvej for de, der i grunden hellere så sig selv i en håndværksmæssig uddannelse.
  Derfor mener jeg, at Helene har ret i, at et middel til at få flere til at interessere sig for de praktiske uddannelser, er individuel vejledning. Der er ikke mange unge i 8. - 9. der har en stærk fornemmelse af egne muligheder. Deraf følger, at de ikke kan danne sig et følelsesmæssigt og kognitivt overblik over uddannelsesmarkedet. Mange følger en følelsesmæssig indskydelse og søger derhen, hvor de kan se alle kammeraterne er på vej.
  Det er nok også nødvendigt, at folkeskolen som helhed aflærer noget af det akademiske tilsnit med vægt på nationale prøver og teoretisk funderet undervisning, som præger den til fordel for de feminine elever.
  Der er nok at tage fat på.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement