Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Stig Langvad · Medlem af FNs Handicapkomite

  Fleksjob og byråd

  Jeg synes, det er en vigtig sag, som Dansk Handicap Forbund tager fat på i denne debat. Det kan ikke være rigtigt, at personer med et handicap skal frygte at blive valgt til byrådet, hvis de stiller op samtidig med, at de modtager støtte i forbindelse med ansættelse i et fleksjob.
  Jeg vil mene, at det kan være i strid med handicapkonventionens artikel 29, der foreskriver at personer med et handicap skal have lige adgang til deltagelse i den demokratiske proces, og derfor bør det ikke være således, at et fleksjob skal kunne stå i vejen for at kunne blive valgt til byrådet – samtidig med at vedkommende kan fortsætte med at få sin indkomst fra et fleksjob.
  Man skal være opmærksom på, at der stilles ikke krav til andre om at skulle kunne præstere noget særligt for at sidde i byrådet.
  En plads i byrådet er heller ikke en beskæftigelse, men derimod en tillidspost, som man har fået af befolkningen i ens egen kommune.
  Der er ikke tale om arbejde med aflønning, men derimod om honorering. Der er ingen pligt til at yde noget i et bestemt antal timer eller i forhold til nogle fastsatte mål eller anden form for forpligtelse.
  Det er heller ikke det samme at skulle bruge sine politiske kompetencer som at skulle bruge sine kompetencer i forhold til løsning af beskæftigelsesmæssige opgaver.
  Der er i det hele taget stor forskel på ansættelse i et fleksjob og funktionen som medlem af det kommunale byråd.
  Det vil være naturligt at få det klaret beskrevet i lovgivningen inden for beskæftigelsesområdet og socialområdet.
  Og, det ville være naturligt også at få det præciseret i forbindelse med den kommende lovgivning om forbud mod diskrimination på baggrund af handicap på tværs af den danske lovgivning.
  Det må være på tide, at Danmark tager det alvorligt, når man har tilsluttet sig de internationale menneskeretlige forpligtelser.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal