Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Fri os for tvangsflytninger !

  Tak for et skarpt, humoristisk indlæg med stor indlevende og befriende ironi. Et indlæg, som også viderebringer faktuel viden.
  Det er nu ikke nødvendigt at gå så langt som til Sovjet for at pege på tvangsflytninger af befolkningsgrupper. I 1953 tvangsforflyttede den danske stat over hals og hoved alle beboere i Thule for at få plads til den nuværende Thule-Base. Dybt beskæmmende forløb og meget tankevækkende.
  ....
  Forhåbentligt kommer vores statsminister over nytåret og får gennemtænkt, hvordan hans stålsatte plan kan udføres under hensyntagen til retningslinjer, regler og lovgivning og vores grundlovssikrede rettigheder som indbyggere i det hele taget.
  ....
  I mange kommuner er man allerede i gang med ikke alene at tænke fornuftige tanker, men også som Torben Vegener Hansen her i tråden fortæller om,....at ændre indretning, adgangsforhold og beboersammensætning i de boligområder, hvor mennesker på forskellig måde mistrives i reolbyggerierne.
  Forhåbentligt kommer statsministeren så godt igennem og forbi nytåret, at han erkender, at det ikke kun er bulldozere, der skal til.
  Forhåbentligt erkendes det, at indsatsen skal foregå både boligpolitisk, socialt og uddannelsesmæssigt .... med øje for en solid familiepolitik.
  Hvis det skal lykkes, så vil det forudsætte, at regeringen indleder et tæt samarbejde med kommunerne .... også for beregning af de nødvendige økonomiske ressourcetilførsler.
  For netop de kommuner, der har mange reolbyggerier, vil blive voldsomt økonomisk belastet, hvis de skal leve op til kravene fra Slotsholmen.
  .....
  Tænker: Man slås i parallelsamfundet på Slotsholmen lige pt voldsom om, hvad overskuddet i statskassen skal bruges til. Topskattelettelser ? Velfærd? Hvad med at finde enighed om at give de bolig- og familietrængte kommuner gode ressourcer til at sørge for at reetablere gode sociale byggerier, så indbyggerne kan få gode trivselsbetingelser med sammenhængskraft i det nære velfærdssamfund?
Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal