Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger, vælger og forælder til voksen handicappet datter

  Øg respekten for mindretallet....

  ....som Rasmus Nielsen skrev i sin artikel her på Altinget d. 12. januar.
  Mennesker med funktionsnedsættelser er jo heldigvis et mindretal. Og vores stærke samfund bør være stærkt nok til at vise respekt og gennemtænkt hensyn.
  **I dagligdagen møder vores datter både omsorg, forståelse, åbenhed og respektfuld interesse. Det er danskerne rigtigt gode til.**
  Sværere er det med de barrierer hun og vi ofte har fægtet imod og har skullet overvinde.. Heldigvis har hun en ret stærk familie og gode, dygtige professionelle medarbejdere i ryggen, ...For indimellem kræver lovgivningens jungle, at man har "hår på brystet" både fysisk og psykisk.Derfor har god rådgivning samt juridisk og praktisk støtte fra handicaporganisationerne været helt uundværligt.
  Hun er vokset op her i en mindre provinsby, hvor hun selvfølgelig i sin barndom var synlig i gadebilledet. Bor nu i et godt bofællesskab i en anden by.
  ....
  *Det har ofte slået os, at naboer, vores kollegaer, bekendte, , børnenes barmdomsvenner osv altid som det første spørger, hvordan hun har det, om hun bliver hjulpet godt osv osv.
  Den sociale, iagttagende interesse er enorm.*
  ....
  Gad vide, om de lovgivende politikere har tænkt på, "hvor mange stemmer" der er i at øge den politiske respekt for vores medborgere, der har handicaps?
  Som forældre har vi altid være bevidst om, at hendes handicaps har betydet ekstraordinære udgifter for fællesskabet. Men hverken hun eller vi har valgt det.
  Ingen vælger et handicap for at udnytte systemet !!

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal