Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • helle poulsen · Selvstændig

  Enig

  Ulven skal ikke forvaltes pga. ubegrundet frygt, og et mindre antal ulve vil sikkert kunne leve under raderen.
  Ulvegruppen har haft rige muligheder for at handle ud fra de gældende forvaltningsplan, men man er stadig kun kommet dertil at man mener at alle afværge foranstaltninger ikke er afprøvet, når det gælder husdyr. Erfaringer fra Tyskland, hvor hegn på 1,4 meter og gravet i jorden, ikke forhindrer gentagne angreb på husdyr, så må vi jo stadig forvente at der skal mange forsøg til med Danske husdyr inden alt er afprøvet.
  Frivillige fra Århus universitet, har bevæget sig på skalaen fra amatører med interesse i ulv, til at blive udnævnt til eksperter i ulv.
  Det er mit indtryk at der kun kommer de informationer ud til befolkningen der er i ulvens favør. Det skaber desværre stor utryghed hos lokalbefolkningen, og landbruget.
  Den sidste ulv der tog turen til Skagen, havde man kunne følge et godt stykke op gennem Tyskland, via DNA taget fra husdyr der var slået ihjel, man oplyser at den står for få husdyr drab i tyskland, et enkelt på dens vej gennem Jylland. At den har skambidt et meget stort antal husdyr der efterfølgende måtte aflives, holdes skjult.
  DN har forsøgt sig med påstande som at i Tyskland er det beviseligt at antallet af husdyrangreb er gået ned, så hegn virker. Man tilbageholder oplysning om at antallet af dræbte dyr er steget voldsom, sammenholdt med at antallet af får er reduceret væsentligt.
  Jeg savner at se tal for hvor mange besætninger der er lukket pga. ulven. Hvor mange fårebesætninger og økologiske kvægbesætninger vil der være i Jylland om 10 år ? Mit bud er ganske få, hvis ikke der kommer en fornuftig holdning til forvaltning af ulven.
  Københavns universitet melder meget mere klart ud og synes troværdige i deres udtaleser om ulven, hvorimod det er mit indtryk at Århus universitet forsøger sig med et større rewilding projekt.


Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement