Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Lars S. Madsen · Formand - Scendinavian Vwolf Center

  Ulve frygt

  Kære Pia.
  Du skriver at der ikke er plads til ulven i Danmark, og det begrunder du med nogle påstande. Du påstår at det vil være farligt hvis en børnehaveklasse møder en ulv med unger mens de går tur i skoven, for så vil ulven angribe for at forsvare ungerne. NEJ Pia det vil den ikke og du kan ikke finde et eneste dokumenteret eksempel på at ulve har angrebet børn uagtet hvor små de er. Du er simpelthen fejlinformeret eller også har du en anden agenda.
  Du læner dig også op af enten DNA prøver eller en vildtkonsulents ord for at det er ulv der er skyldig i drab på får.
  Jeg kan oplyse dig om at ulve er meget lidt interesseret i får / lam og du kan gøre di selv den tjeneste at gå på youtube og søge efter "wolf killing sheep" og du får kun få videoer op af ulvehunde, der angriber får (nogle er iscenesat) Det er altid muligt at en vildtkonsulent kan tage fejl, men kan en DNA fejl være forkert - JA bestemt. De DNA markører der bruges udgør højst 15 stk ud af mange tusinde. DNA prøver der bruges for at påvise om det er ulv, er altså ikke et fuldstændig sandfærdigt svar, og det er i øvrigt let at kontaminere et får med f.eks. ulveurin der kan købes for få penge. Det vil også umuligt at skelne mellem en ulv og en ulvehund som min egen. En DNA prøve fra den vil vise det samme. Jeg er overbevist om at en af de største fejltagelser er beslutningen om at uddele erstatning til landmænd der har mistet dyr, hvis det kan "bevises" at det er ulv. Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, at visse personer vil føle sig fristet til at fifle, for at få erstatning.
  Til sidst vil jeg bede dig om at undersøge youtube igen, for med alle de vildtkameraer der er sat op i Vestjylland ved fårefolde, så må der da komme nogle gode beviser. Det er mit udtalte ønske, at også folketingspolitikere ville forholde sig til sandheden, og vi vil altid stå til rådighed med faktuel formidling om et top rovdyr, som jeg ikke mener vi kan undvære.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement