Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger, vælger og pens. lærer og psykolog.

  Vejen til forældrenes hjerter går via børnene.

  Du har fat i noget helt rigtigt og fundamentalt, Benny Andersen.
  Et gammelt ordsprog siger: "Vejen til mandens hjerte går via god mad."
  Ved lidt omskrivning kan man sige:
  ..**"Vejen til forældrenes hjerter går via børnene".**....
  I mit mangeårige arbejde som leder af et støttecenter på en stor, tresporet forstadsskole, har jeg haft kontakt med rigtigt mange forskellige familier af både dansk og anden etnisk herkomst.
  I har fuldstændigt ret. Alle forældre ønsker det bedste for deres børn. Når man i vuggestuer, børnehaver, skoler, SFO'er og i fritidsklubberne får etableret et gensidigt, tillidsfuldt respektfuldt samarbejde med forældrene,....og hvis det sker tidligt og kontinuerligt,
  ....**SÅ kan man flytte bjerge.**....
  Det forudsætter imidlertid, at medarbejderne har den fornødne tid og det fornødne råderum til det helt nødvendige samarbejde på mange niveauer.
  Den TID og det RÅDERUM må og skal man politisk bevilge ressourcer til helt oppefra.
  ....**Ellers vil det ikke lykkes.**....
  Man bliver også nødt til fra politisk hold at vise medarbejderne den TILLID, at de har forstand på det, de er uddannet til, arbejder med og har erfaring med.
  De sidste år, inden jeg gik på pension, var mit job blevet så omfattende, at jeg ofte først gik hjem med ringbind og computer under armen først på aftenen, for der skulle journaliseres og registreres osv osv. Lørdag og søndag blev ofte brugt på det administrative. For i dagligdagen skulle man være nærværende, og der måtte tages affære, samarbejdes og gives relevant nærvær og relationer omkring børn og familier i nuet.
  Selv om jeg var en "erfaren rotte", er jeg overbevist om, at jeg ikke havde kunnet holde til det i længden....slet ikke efter de fortsatte nedsparinger og stramninger, der er blevet dikteret fra Slotsholmen... Måske var jeg jævnfør seneste politiske lovforslag i "Ghettopakken" oven i købet havnet 4½ år i fængsel sammen med nogle samarbejdspartnere, fordi vi ikke "rettidigt" (?) havde fået indberettet. ??
  Havde jeg været yngre, havde jeg bestemt valgt at bruge mine kompetencer andetsteds. Havde søgt andet job, selv om jeg elskede mit arbejde på skolen.
  Hvis man fortsætter udhulingen af institutionernes og skolernes muligheder for råderum til tværfagligt samarbejde og indsatser tidligt og kontinuerlig omkring børnene og familierne,....SÅ kommer der efterfølgende
  ..........**en stor regning både økonomisk og menneskeligt.**
  Det ANSVAR ligger ene og alene hos vores ansvarlige, ledende politikere.


Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement