Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Kenneth Pedersen · SOSA i Ringkøbing Skjern Kommune.

  Ulvesikker hegning.

  Jeg vil gerne gøre læserne opmærksomme på, at der i 2016 blev udbetalt kr. 16.950 i erstatning til berørte fåreavlere efter angreb fra ulv. I 2017 (også selvom der var opsat godt 35 km ulvesikker hegn) var dette beløb steget til 94.556 kr.

  Så når biologen fra Danmarks Naturfredningsforening henviser til Miljøstryrelsen, at ulvesikker hegn har reduceret angreb, er dette forkert. Det er modsat, trods forbedret hegning, sket en mangedobling af angreb.

  Hegnene der er blevet forbedret, korrekt opsat, virker ikke efter hensigten i områder med stor vildtbestand der konstant render hegn ned. Det har vi her efter et år med ulvesikker hegn måtte sande. Det er mig derfor en gåde hvorfor det ikke bare både fra Miljøstyrelsen og fra Danmarks Naturfrednings forening bliver accepteret, at hegnene ikke virker efter hensigten og derfor må andre afværgeforanstaltninger træde i kræft. Det kan være på papiret et forbedret hegn måtte virke, men ude i den der virkelighed, så er sagen en helt anden.

  Nb. Vi har et hobby fårehold i den vestjyske ulvezone, og har ikke oplevet angreb. Vores folde er forbedret efter myndighedernes foreskrifter.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement