Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ulla G ·

  Ulvesikring

  Forestiller ulvefortalerne sig, at tusindvis af hektarer af naturarealer til afgræsning i Vestjylland og Nordjylland skal ulvesikres af hegn på 1,50 - 2 meter, hvilket er den højde, som sagkyndige fra Aalborg Zoo nævner som relevant højde på hegn?
  En så massiv hegning vil - bortset fra en forstyrrelse af naturoplevelsen - vanskeliggøre hjortevildtet i at forcere hegnene med det resultat, at de fanges i korridorer endda muligvist adskilt fra deres unger. Som det er nu, lever hjortevildtet og de græssende husdyr i en harmoni, hvor hjortevildtet kan bevæge sig over store områder, mens de græssende husdyr bliver indenfor hegnene.
  Man kunne ønske, at Danmark havde store naturarealer, hvor ulvene kunne leve i frihed med rigelig føde uden konstant at komme i kontakt med husdyr og beboelser. Dette er dog ikke tilfældet. Der er kun ganske få steder i Danmark, selv i de største jyske naturområder, hvor der er mere end 2 km til en indhegning med græssende husdyr eller beboelser.
  Man kan ikke fortænke ulven i at vælge de lette byttedyr, som vil være husdyr i indhegning.
  Erfarne ulveflokke, hvilket vi vel har i vente, vil kunne nedlægge såvel voksne kreaturer som store heste, der er fanget i deres indhegninger, når først ulvene får adskilt det individ, de kaster sig over.
  Erfaringer fra Norge tilsiger i øvrigt, at det er umuligt at holde ulvene ude fra indhegninger. Selv de bedste og mest velholdte hegn vil et eller andet sted have svagheder, som ikke kan opdages i tide.
  Okse- og lammekød fra de jyske naturarealer vil i løbet af få år blive umuligt at købe i de københavnske gourmetrestauranter. Ingen dyreholdere vil i længden udsætte deres dyr for ulveangreb.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement