Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ulla G ·

  Naturarealer, landbrug og videnssamfundet

  Louise Jørgensen
  Jeg forholder mig ikke til, hvorvidt Danmark er et videnssamfund eller et landbrugsland, men til at det i henhold til den officielle naturforvaltningsplan er besluttet, at store naturområder skal friholdes for skovvækst. Netop afgræsning af hedearealer, sandmosearealer mv, som afgræsses giver optimale vækstbetingelser for et varieret plante- og insekt-, og fugleliv. Staten udbyder disse arealer via Skov- og Naturstyrelsen til forpagtning. Arealerne må ikke gødes og ikke sprøjtes, men skal blot afgræsses af kreaturer, får og heste. Husdyr, som derved får noget nær de optimale dyrevelfærdsbetingelser, og som tilmed giver kvalitetskød og for hestenes vedkommende sund opvækst.
  Det undrer mig, at Danmarks Naturfredningsforening slet ikke har øje for, at de åbne naturarealer med ener, lyng, gøgeurt, lærker, traner, regnspover osv osv er helt afhængige af denne afgræsning, og at man ikke kan byde dyrene at blive lemlæstet, dræbt eller stresset af en voksende ulveflok.
  Jeg har stor respekt for vidensfolk, men at de kan erstatte de afgræssende husdyr til naturpleje, tiltror jeg dem ikke.
  I øvrigt kan man på www.wolfmonitoring.com orientere sig om, at det ikke er retvisende, når offentligheden af Ulvegruppe, af Danmarks Naturforening osv belæres om, at i bl.a. Tyskland har befolkningen fundet ud af at leve med ulven. Der er massive angreb på husdyr. Angrebene er ikke faldende, men stigende i takt med den voksende ulvebestand.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement