Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Louise Jørgensen · Hjemmestrikker

  Husk lige ..

  Det er som jeg tidligere har skrevet andet sted.

  Ganske tydeligt at nogle mener, naturen er noget fanden har skabt for at genere menneskeheden mest muligt.

  Og at vi mennesker skulle være født med retten til at bestemme over, og måtte regulerer naturen efter forgodtbefindende, det er vi ikke, kan jeg så oplyse.
  Vi skal helt sikkert fjerne det i naturen der truer os på livet, det gjorde man med ulvene for 200 år siden, fordi dengang var ulvene et uoverstigeligt problem for vi mennesker.

  Vi levede for en stor dels vedkommende, af de samme knappe naturressourcer som ulvene, og ulvene var derfor en direkte konkurrent til os mennesker.
  Ulvene betød dengang ofte forskellen på et godt og et dårligt liv, et liv med sult, nød, fattigdom og alt for ofte tidlig død for os.
  Det var et intelligent træk af os, at vi fjernede ulvene dengang.  Men sådan er det bare ikke længere, ulvene betyder nu om dage ikke forskellen for os, på et godt og dårligt liv -et liv i sult, nød, fattigdom og måske endda for tidlig død.
  Ulvene betyder absolut ikke forskellen længere, på om vi har eller kan have et godt liv -slet ikke forskellen på om vi får et langt og trist liv med sult, nød, fattigdom og mulig, for tidlig, død.

  Der helt sikkert masser af historier om mennesker i andre lande, der som danskere har udfordringer grundet ulvene, især med angreb på husdyr.
  Der er bare ikke tale om at nogen kommer til at sulte af den grund, intet menneske i den moderne verden får ødelagt deres liv grundet ulvene og yderst få menneske vil nogensinde opleve ulvene udvise aggressivitet rettet mod mennesker, for slet ikke at tale om død grundet ulvene.

  Der er tale om historier, fra både mennesker der er indforstået med at ulvene skal være her og de der ikke er, og lige midt mellem historierne ligger sandheden helt sikkert.
  -eller sådan plejer det at være, så mon ikke også i dette tilfælde.
  Og blot fordi man føler sig truet af en ulvs tilstedeværelse, er det altså ikke ensbetydende med at ulven faktisk er truende, at den udviser aggressivitet vendt mod mennesker, og derfor er sådan en ulve altså ikke bare en problemulv, der skal skydes.

  Jeg er ikke på nogen måde interesseret i at generere mennesker der ikke synes om ulve, mennesker der har udfordringer grundet ulvene eller de der, (irrationelt) frygter ulve.
  Jeg kan simpelthen bare ikke forstå, at nogen trods det at det ikke burde være muligt, mener de fremover vil komme til at leve et ringe, trist og fattigt liv i evig frygt for ulve, blot fordi ulvene lever i naturen her i landet.  Blot for sådan at sætte ulvens påståede farlighed lidt i perspektiv.
  DR1 sendte her til formiddag udsendelserne ”leoparder i Okavango-deltaet og De store katte”, der er tale naturudsendelser.
  Hvor fotografer færdes ”helt frit” meget tæt på og iblandt Leoparder, Løver, Hyæner, Bavianer, Bøfler, dyr der jo næppe kan anses for at være mindre vilde eller mindre farlige for mennesker, end ulve påstås at kunne være.
  -det hele foregik dog helt uden de på noget tidspunkt blev eller følte sig truet, fotograferne altså.
  Heller ikke til trods for at de vilde Leoparder, Løver, Hyæner, Bavianer, Bøfler, udkæmper kampe på liv og død, lige for næsen af fotograferne.

Prøv by og bolig gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement