Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Gorm Rasmussen · Forfatter og journalist

  To ulveartikler

  Der er undertiden noget dæmonisk, indtil varulveagtigt truende over argumentationen fra ulvefjenderne og de ulvebetænkelige; ligesom der er en Lille Rødhætteagtig-naivitet fra den anden siden.

  Jeg glæder mig personligt over ulven. To af dens slægtninge sover i vores fodende hver nat. (Ja sommetider på hovedpuden).

  Og jeg har lige læst en artikel fra Spanien (El País), om hvordan det står til med ulven dernede, eller med "ulvekampen" skulle man måske sige. Også i Spanien har ulven mange fjender. Artiklen nævner, at der årligt dræbes op til 500 ulve illegalt i landet, selvom det er et truet og fredet dyr. Gift, hængning, agressiv jagt og meget andet er midlerne.

  Mærkeligt nok nævner artiklen, som ellers er ganske lang, overhovedet ikke antallet af dræbte eller overfaldne mennesker.
  Derimod nævner den tal for, hvor mange får der årligt overfaldes og/eller dræbes i Storbritannien. Men derovre er der bare ingen ulve; de blev udryddet for flere hundrede år siden. Det er forsømte og forvildede vovser, der skaber ulykkerne.

  Hvad er det for noget det hele ... det er lige til at tuuuuude og hyyyle over nu her, hvor månen er i det lune.

  Venlig hilsen fra en gamle ulveunge

  Gorm Rasmussen

Prøv uddannelse gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement