Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ole Pedersen ·

  Erik Nørgaard

  Jeg har stor respekt for folks frygt for ulve. Vi er jo blevet fyldt mend myter gennem mange år, og det er ikke sådan lige til at ryste af sig.
  Men fakta er at ulven ikke har angrebet mennesker i Skandinavien siden 1882, hvilket reelt gør ulven til et af de mindst farlige dyr for mennesket i Danmark. Det ville være på sin plads at medier og politikere kom på banen med reel information, i stedet for de skrammekampagner de kører
  Med hensyn til hjortebestanden og din frygt for der vil komme til at mangle naturlig føde til ulven over tid, kan jeg berolige dig. Det vil ikke ske.
  Hvis du havde undersøgt dine påstande inden du skrev dem her, kunne du have fundet følgende:
  Vi har 11 ulve i Danmark
  Det vurderes der med stor sandsynlighed ikke vil komme maks. 50-80 ulve i Danmark, og allerhøjst 100.
  Vi har en rådyrbestand på 4-500.000 styk, og kronvildtbestand på ca. 30.000
  Det er disse to dyr ulven hovedsageligt vil leve af.
  Jægerne skyder lige godt 100.000 rådyr hvert år ,og ca. 30,000 dræbes i trafikken. Til trods for herfor er bestanden stigende.
  100 ulve skal bruge ca. 15.000 rådyr om året for at leve, hvis de vel at bemærke kun spiser rådyr. Ulven tager meget gerne kadavere, så noget af dens føde vil være trafikdræbte dyr. Hertil kommer at de rent faktisk spiser en del krondyr (1 krondyr svarer til 5 rådyr, fødemæssigt til ulven)
  Ja, det er ikke problemfrit at have store rovdyr i naturen. Da du ikke vil udrydde dem, må jeg tolke det sådan at du vil "eksportere" problemerne til andre. Men svar mig ærligt, hvad ville du mene hvis afrikanerne ikke ville have løven i naturen, den dræber ca. 100 MENNESKER, ikke får men mennesker, om året, eller elefanter, som ligeledes dræber 100 mennesker om året. Eller ville det være i orden hvis inderne ville jage tigeren ud af Indien?
  Hvis Danmark er så lille at vi ikke har plads til de naturlige dyr, så er vi et noget sølle folkefærd.

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement