Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Skinnetrafik er håbløshedens parade

  Sporvogne i København blev afskaffet af Socialistisk Folkepartis sporvejsborgmester Willy Brauer. Han var en visionær mand, der havde blik alle besværlighederne med skinnetrafik, og specielt med skinnetrafik blandet op med al anden trafik.

  Sporvogne kan ikke styre udenom noget, og de kan ikke overhale, heller ikke overhale en stillestående sporvogn foran. De bremser også dårligt, idet jernhjul på jernskinner ikke har nær samme gnidningsmodstand som gummi mod asfalt. Og i sne og is og når bladene falder og fedter skinnerne, kan de heller ikke accelerere, og slet ikke bremse.

  Og i kurverne skrige og hyler det fra hjulene så beboerne ikke kan sove om natten. En af mine gamle onkler havde i 1940-erne fast arbejde med at stå på hjørnerne i København og skrive numrene op på de sporvogne der hylede særlig slemt, så de kunne få hjulene efterset. Det fandt han vist var et hyggejob.

  Alle talfremskrivninger om "nytteværdien" af en sporvogn langs ring 3 er spådomskunst i kaffegrums. Borgmesterens tal er ren luft og kritikernes er ligeledes luftige. Men humlen er, at skinnetrafik som kollektiv trafik midt i byens gader er og bliver en dødssejler, både teknisk og økonomisk.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement