Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ole Pedersen ·

  Erik Nørgaard

  Tak for din pæne overskrift.
  Jeg kunne jo spørge dig, hvorfor du mener der ikke er føde nok. Men oplysningen kommer fra Århus Universitet.

  De 11 ulve er det antal Naturstyrelsen oplyser. De oplysninger du har om op til 40 ulve stammer formodentlig fra en DNA analysefejl hos DCE for flere år siden. Det har de nu helt styr på, så 40 ulve kan du glemme alt om.

  Ulvens føde i Danmark vil hovedsageligt bestå af rådyr og krondyr. Det er dig der vrøvler ved at blande husdyr ind i ulvens primære føde. I Tyskland udgør husdyr 0,6% af ulvens føde. I Danmark er tallet formodentlig lidt højere, grundet avlernes manglende lyst til at anvende ordentlige ulvehegn.

  Jeg mener stadig ikke der er problemer med at skaffe føde til ulven i maj juni, da jeg antager DCE ikke overser den slags. I øvrigt glemte jeg de 8000 - 20,000 rålam der dræbes af høstmaskiner, som skal lægges oven i de 30.000 trafikdræbte og 110.000 som skydes af jægere.
  Min viden om ulven kommer fra foredrag men hovedsageligt bøger og artikler af eksempelvis Luigi Boitani og Dave Mech, men også af mange andre ulvekyndige forskere.

  Det er helt i orden du ikke vil svare på hvorfor vi forventer andre tager vare på deres store rovdyr, som koster menneskeliv hvert år, men vi ikke kan finde plads, og tage ansvar for et mindre antal ulve, som ikke dræber mennesker. Det er der heller ikke andre der har et godt svar på.

  Ulven har været i Danmark i 13.000 år. Selvfølgelig høre den hjemme her.

Prøv justits gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement