Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Tommy Poulsen · Vestjyde

  H Klausen

  Det var godt nok langt, så tidligt fra morgenstunden. ;-) Nu rager det jo sådan set ikke nogen af os, hvad den anden laver eller hvor han står politisk, men jeg må jo hellere bruge spalteplads på at svare - for ikke at få skyld for at krybe uden om ;-)
  Jeg har aldrig beskæftiget mig med biologi, eller noget der bare snerper i den retning og har aldrig siddet bag et skrivebord. Jeg er heller ikke landmand, - men vokset op på en gård og gift ind i en familie med en hulens masse vestjyske bønder, hvoraf de fleste nu er ret fornuftige. Jeg droppede et Socialdemokratiet lidt før dig, nemlig da Thorning regeringen indgik "10 minutters forliget" med Venstre - tror dog ikke, at vi flyttede samme vej.
  I øvrigt er jeg heller ikke "landbrugshader", når nu had er blevet sådan et modeord, landmænd skal bare, lige som alle andre, opføre sig anstændigt. Håber dette tilfredsstillede din nysgerrighed.

  For det første, så ville jeg Dælme også udvikle mig til et surt spektakel, hvis jeg blev lukket inde i en lille indhegning, og måtte finde mig i, konstant at blive overbegloet af hundredevis af tåbelige turister og deres skrålende unger. Det er typisk og dybt useriøst at bruge den slags hjernevaskede dyr med totalt smadret psyke, sind og adfærdsmønster som skrækeksempel.
  Men jeg negligerer altså ikke de 10 % nordjyder, som har ændret adfærd i naturen, jeg synes oprigtigt, at det er synd for dem. Men når man ser bort fra dem, hvis frygt skyldes jeres massive skræmmekampagne, så er der altså nogle mennesker, som bare er bange for ulve. Måske er det de samme som er så bange for hunde, at de går totalt i panik, hvis jeg har "glemt" at få snor på min gamle, ejegode labrador i skoven eller klitterne klitterne.
  Til sammenligning lider ca. 30 % af alle danskere af flyskræk, og rigtig mange af dem kommer aldrig op i en flyvemaskine. Min egen paniske skræk for edderkopper deler jeg med 35 % af danskerne, og når min kone ser en mus, skriger hun højt og løber langt væk, ligesom næsten 40 % af alle kvinder gør.
  Det er naturligvis alt sammen latterligt, men irrationel frygt kan man nok ikke gøre noget ved. Derfor hjælper det sikkert heller ikke de ulveforskrækkede nordjyder, at jeg og andre altså flere gange har nævnt, at det sidste ulveangreb på mennesker i Skandinavien fandt sted i Finland for 150 år siden - selv om Danmark er det eneste skandinaviske land, som ikke har haft ulve i samtlige 150 år. Forhåbentlig hjælper det, når de ser, at jeres bloddryppende skrækscenarier ikke holder stik.

  Det var vist også svar, på det du skriver om tryghed, sikkerhedsforskrifter, terrorisme osv. men du har da i øvrigt aldrig hørt mig sige andet end, at en evt. "problemulv", kaldes det vist, som begynder at komme for tæt på menneskeboliger, rode i skraldespande o.l. naturligvis skal skydes, ligesom man skyder bidske hunde. Det er sådan, man vedligeholder ulvenes skyhed andre steder - men lad os nu se, om den opstår.

  Hvad var det så ??? Nåh jo! Erstatning som I selv kommer til at betale det meste af i skat. Jeg kan ikke lige gennemskue hvad du mener, men jeg tror da nu ikke, at nogle få fåreavlere betaler så meget i skat, at det vi andre 5 millioner skatteydere bidrager med, er helt uden betydning.

  Jeg gider ikke diskutere landbrugets betydning for nationaløkonomien med dig. Den største regning i den forbindelse får vore efterkommere, og det kan man for min skyld tro og mene om, hvad man vil.
  Men du/I kan da godt få et link til en enkelt synsvinkel på den sag. ;-) Læs det eller lad være.
  https://www.information.dk/debat/2014/10/landbruget-betyder-forsvindende-lidt-dansk-oekonomi

  Det blev godt nok langt, men du skød jo også voldsomt med spredhagl. Jeg håber ikke, at det er den varme luft der fylder.


Prøv sundhed gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement