Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Louise Jørgensen · Hjemmestrikker

  Men

  H Klausen Nordjylland

  Jeg vil gerne tage dig og dine spørgsmål, bekymringer seriøst.
  Jeg har ikke udeladt informationer, om min uddannelse eller bopæl -de har bare ingen relevans, hverken for mig, dig eller nogen som helst andre ift. debat om ulve.

  Man kan selvfølgelig sætte spørgsmålstegn ved, om folk der ikke bor i ulvezonen, ved hvad de taler om, eller mene at folk der ikke selv bor i ulvezonen, ikke kan forholde sig til de ”udfordringer” dette giver de folk der bor der, og at ”vores” viden derfor er ubrugelig.

  Men det holder jo ikke, -ikke i virkeligheden, vi kan alle sammen godt forstå at de der lever med ulvene i naturen omkring sig 24/7, tænker mere på de ulve end vi andre gør, at de har flere og andre bekymringer vedr. ulvene end vi andre.
  Ligesom vi alle kan forstå, at folk der lever tæt på havet tænker og bekymrer sig mere om havet, end vi der ikke bor tæt på havet.

  Og da det er med ulve som med havet, hverken ulvene eller havet er farlige for mennesker, men begge kan være det, især hvis man ikke har respekt for dem.
  Er folks angst for ulve, som folks angst for havet i sig selv, ubegrundet og således irrationel.  Min bopæl ligger i Østjylland og jeg er ikke biolog, jeg kommer ikke umiddelbart i berøring med ulve her hvor jeg bor, og jeg har endnu tilgode at stå ansigt til ansigt med en vild ulv.
  Skulle det engang blive sådan, enten fordi jeg flytter til et område med ulve, eller de kommer her hvor jeg bor, -at jeg skulle leve med ulve i nærområdet.
  Vil jeg helt klart ændre adfærd -ift. nu, alt andet vil være underligt og ret mærkeligt.

  Ulve er stor rovdyr, der sagtens kan gøre stor skade på os mennesker, og derfor er det smart at man udviser respekt for dem og, derfor vil det bl.a. være direkte dumt, bare at traske rundt i et naturområde hvor ulve lever, helt i sine egne tanker, -smart at være lidt mere opmærksom på sine omgivelser end det er nødvendigt i naturområder hvor ulve ikke lever.

  Det er helt sikkert også godt, lige at opdaterer sig selv udi måden hvorpå man agerer i mødet med en ulv -ikke at blive bange, ikke at begynde at løbe bort fra ulven, gøre sig stor og måske råbe til ulven.
  Men ellers er der ikke andet man skal bekymrer sig om, end ovenstående og det gælder altså kun ved et møde med en ulv.

  Data og statistik siger, at alt kan ske, men data og statistik siger også at mennesker angribes så sjældent af ulve, i de moderne Europæiske lande, at det er irrationelt at frygte det skulle ske for en.  Alle dyr reagerer ved kontakt med mennesker, på den ene eller anden måde, negativt eller positivt hvorfor det selvfølgelig ikke er underligt at ulve i en dyrepark også reagerer, slet ikke når der står utallige mennesker og glor på dem.
  Man kan selvfølgelig ikke overfører oplevelser med dyr i en dyrepark, 1-1 med de reaktioner man forvente sig af dyrene, når de lever i frit og vildt.

  Apropos ulve i fangeskab, er her link til udsendelser, fra Skandinavisk Dyrepark:

  https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/08-06-2015/1930/vild-med-dyr?autoplay=1#player

  https://www.tv2ostjylland.dk/vild-med-dyr/vild-med-dyr-ulvehvalpe?autoplay=1#player

  https://www.tv2ostjylland.dk/vild-med-dyr/vild-med-dyr-ulv?autoplay=1#player


  Hvor ulvene har besøg af (Journalister) udefrakommende, uden at de slår nogen ihjel.

  Denne med Søren Rye og ulvene i Skandinavisk Dyrepark, ville nok også kunne interessere, men den kan i øjeblikket ikke ses.

  https://www.facebook.com/dyrepark/posts/319362424856285


  Erik Nørgaard.

  Du gør dig generelt synes jeg, nogle mærkværdige tanker, så at du også har overvejet om jeg er mig, eller en mand du kender, der udgiver sig for at være mig, undrer mig ikke.
  Undrer mig dog over hvorfor det overhovedet er tanker du gør dig.
  Troede du som jeg, var her for debattens skyld.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement