Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Ufrivillig datamalkeko i storkapitalens og magtelitens datastordriftsstald

  Hvor idiotisk kan man være...

  "De regionale vækstfora består netop af stærke partnerskaber, som investerer i vækstindsatser med fokus på både specialiseret rådgivning af virksomhederne og målrettet kompetenceudvikling af medarbejderne"

  Ja, og det har medført, at ingen for alvor har ansvar, og ingen ved, hvor vore meget personfølsomme private data ender, selv om de er tvangshøstet uden vores viden og samtykke - de er spredt verden over i diverse databehandlere og underdatabehandlere. Og samtidig har Datatilsynet netop lukket den søgbare offentlige liste, som gav i det mindste en smule mulighed for at følge med i datatrafikken - nu har Mørkelygten taget den indsigtsmulighed - for befolkningen skal helst ikke kunne følge med i, hvordan deres privatliv sælges og foræres til forskere og forretningsfolk verden over.

  Og har det helt undgået forfatternes opmærksomhed, at vi i øjeblikket hver morgen står op til nye rædselshistorier om manglende datasikkerhed, både i det offentlige og det private, og hvad det medfører af ulykker?

  Vore ministre (og forfatterne?) har store summer i aktier i de firmaer, som nyder godt af denne udvikling - er der overhovedet nogen, som kan huske begrebet "interessekonflikter", som engang var et vigtigt begreb, hvis man tager demokratiet alvorligt?

  Har forfatterne været på konferencer og kurser med Dare Disrupt, som af folk med forstand på den slags kaldes for "Science fiction-forfattere", men som det alligevel er lykkedes at fedte sig ind på regeringstoppen, KL og andre beslutningstager i en grad, så man skulle tro, at "disruption" er et formål i sig selv - "i fuldt firspring - med hovedet under armen", som Brian Mikkelsen så selverkendende udtrykte det, da regeringen i efteråret præsenterede sin digitaliseringsstrategi.

  Der er andet her i livet end at være nummer et på de evindelige åndsvage hitlister over det ene og det andet. f.eks. at tænke sig lidt om, og få fundamentet af privatlivsrespekt, lovgivning og datasikkerhed på plads, i stedet for at gøre sit bedste for at undergrave fundamentale rettigheder - til storkapitalens og magtelitens bedste - mens resten reduceres til datamalkekvæg i disse dataherremænds datastordriftsstalde.

  Der er ikke brug for at speede denne udvikling op - tvært imod. Hvad med i stedet at satse på at blive verdens bedste i en gennemtænkt og afbalanceret implementering af de nye teknologier - med den mest omfattende demokratiske kontrol, og med fuld respekt for grundlæggende rettigheder, såsom retten til privatliv? Der er ingen mening i at ville være bedst og først til at styrte sig ud over kanten med hovedet forrest - uanset hvad Brian Mikkelsen påstår.

Prøv transport gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement