Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Ruddi Welzel · Udlært filosof

  Grænser for tanker

  Nick Allentoft gør et behjertet og ikke helt overfladisk forsøg på at slå et slag for en bedre styring af velfærdssamfundet. Imidlertid undrer det gang på gang, at folk som ham ikke kan indse, at magt til enhver tid korrumperer.
  Sommetider bliver man korrupt, endnu før man har tiltusket sig magten. Et lysende eksempel herpå er Mette Frederiksen, der synes klar til at gå med til hvad som helst for at afløse Lars Løkke Rasmussen. Aldrig har magtbrynde vel lugtet så ilde. Ved sin side har hun rockeren Henrik Sass Larsen, der ikke som Mette gør et forsøg på at virke ægte og troværdig; han er tilfreds som brutal dørmand med udsigt til ministerpost.
  Man kommer kun magtens korruption, arrogance og umenneskelighed til livs ved at afskaffe denne magt. Politik er tyveri, nej, røveri - idet tyveriet bakkes op af statens monopol på vold.
  Hvornår bliver vi dog modne nok til selv at tage ansvaret for vore liv? Staten skal afskaffes, og magten decentraliseres. Vi må selv tage vore beslutninger og i fællesskab samarbejde om de fælles beslutninger.
  En almindelig dygtig håndværker er som regel meget livsklogere og betydeligt mere praktisk end de fleste akademikere (herunder djøffere) og politikere. Han/hun bør udgøre rygraden i et fremtidigt samfund uden alt for mange overflødige jobs (hvilket nok vil sige de fleste af de nuværende).
  Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen er overmodige, latterlige typer, der tror, at de meget bedre end folk selv kan tage de beslutninger, som skal tages.
  I 68 og et par år derefter kunne man tænke tanker som disse; i dag er de nærmest forbudt. Den gode Nick Allentoft synes helt fikseret af tingenes aktuelle tilstand. Han tænker et stykke - men ikke særlig langt.
  Jeg har skrevet en bog for folk, der ønsker at tænke meget længere.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal