Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Tak for initiativet, Nick Allentoft.

  Tak Nick Allentof for et seriøst og tankevækkende indlæg. Tillykke med udgivelsen. Vil ile med at læse din bog, for i ovenstående redegør du for tanker og observationer, der længe har bekymret og plaget mange,....blandt andre mig.
  Ansvaret er i og for sig borgernes eget. Vi har de ledere, vi selv har valgt. MEN: Hver eneste af os har jo bare et eneste valgmandat at gøre godt med.
  ....
  En problemstilling, jeg også ser, er, at alt for mange ledende politikere påtager sig et ledende ansvar og tillidshverv ....eksempelvis et ledende ministeransvar....uden at have mindste faglige forstand, interesse eller faglige kompetence på området. Når man samtidigt ikke vil rådføre sig med de mennesker i virkelighedens verden, der arbejder, har uddannelser og erfaringer og kompetenser indenfor feltet,....så griber man til alene at tage sine beslutninger med udgangspunkt i tal- og regnekolonner....For at føle sig helt sikre, lovgiver man om testning af alle aldersgrupper samt om minimalistisk dokumentation af effektivitet og kvalitet. Bliver man rigtigt usikker, lovgiver man om straffeforanstaltninger overfor udvalgte borgere, medarbejdere eller mindretalsgrupper, der kan tænkes at begå fejl.
  "Den Store Bastians" opdragelses- og ledelsesform er dybt forældet.
  ....
  Hvad kan vi som borgere stille op?
  Gennemsnitsdanskeren er veluddannet indenfor sit felt og er vant til i det daglige at tage ansvar for sig og sine, og tager hensyn og viser respekt for de svageste i samfundet,.... samt ønsker et fornuftigt velfærdssamfund. Så det er ikke dér skoen trykker.
  I min optik er det eneste, vi som borgere og vælgere kan gøre, er at tænke os godt om til næste valg og håbe, at vi får mulighed for at vælge kompetente personer, der vil vise åben ærlighed, ansvar, respekt og lydhørhed overfor den store, bredspektrede vidensbank, der findes i det danske samfund. For kun på den måde kan politikerne bestride deres ansvarsfulde tillidshverv i overensstemmelse med behovene og mulighederne i virkelighedens verden.... samt selvfølgelig i overensstemmelse med Grundlovens bestemmelser, som ikke kan stå til diskussion.Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal