Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Re: Vagn Ruhoff Hansen: Hvilken ulighed ??

  De må gerne prøve at forklare nærmere hvori "uligheden i sundhedssystemet" består ? Det er jo en højest privat beslutning hvorledes man vedligeholder sit tandsæt, og det bør jo derfor også i lighedens navn være en privatsag at sørge for reparationer der følger af mangelfuldt vedligehold.

  Men OK: En vis fælles solidaritet tilsiger også mig, at vi alle bør have en vis økonomisk sikkerhed til at opretholde tyggeevnen. Men den nuværende skatteyderbetaling er helt uden kontrol af tandlægernes valgte behandlinger. Og ikke mindst blandt de segmenter der får det hele (eller næsten det hele) betalt af det offentlige, kan tandlægerne score kassen, ikke mindst da der er garanti for betalingen uanset beløb.

  Derimod ville en lovgivningsmæssig påtvungen minimumsforsikring på defineret nødvendigt tandarbejde være underlagt den kontrol som de konkurrerende private forsikringsselskaber jo vil udøve - for at holde præmien lav og får mange kunder.

  Det er snart på tide at flere vælgere indser, at de fællesgoder som velfærdssamfundet først opkræver penge til og dernæst tilbyder, skal underlægges en langt bedre kontrol end et offentligt embedsapparat kan og vil præstere.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal