Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Henning Petersen · Konsulent

  Kom ud af boksen

  Jeg havde en gang en god kollega, der på sit kontor havde en tegning af en lille, sur, gammel mand der sad sammenkrøbet i en kasse. Under tegnigen teksten: "De er så dumme alle sammen". Jeg bliver mindet om det, hvergang jeg ser den gamle sure mand med det hvide hår, der kalder sig USA´s præsident og når jeg læser indlæg som Morten Holgersens.

  At man stemte nej i 1988 er jo ikke ensbetydende med, at man mener det samme i dag. Man bliver jo i de fleste tilfælde klogere med alderen. Som f.eks. Sten Gade og Jens Peter Bonde. Det var forøvrigt før mobiltelefonerne blev hver mands eje, før der fandtes Internet til private, facebook og meget mere.

  Kriminaliteten er blevet mere international i de 30 år, der er gået. EU arbejder i øjeblikket på et omfattende forslag til afskaffelse af skattely-muligheder. (En af grundene til at der er så mange rige Brexit tilhængere?). I dag har Danmark fået en påtale om at udforme en politik for hvad vi gør ved vort atomaffald.

  Ingen af disse områder kan Danmark klare alene. Her er vores suverænitet forlængst forsvundet, uden vi kunne gøre noget. Vi har ligesom de øvrige lande 1 stemme i EU. Målt efter befolkning udgør vi 1%-2% af EU´s befolkning. Hvor stor indflydelse kan vi få alene?

  Så tænk ud af boksen Morten Holgersen. Kom med nogle konstruktive konkrete forslag til hvilken fremtid vi gerne vil hjælpe vore børn og børnebørn med at skabe. Du kan jo eventuelt studere Cirkus Brexit og lære lidt om problemerne.

Prøv embedsværk gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement