Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Peter Konow · Direktør Alkohol & Samfund

  Der går et jerntæppe ned gennem dansk politik -det hander om forebyggelse

  På den ene side af det sundhedspolitiske jerntæppe står politikerne i kommuner og regioner, der tør forebygge - på den anden side står Christiansborg, der ikke tør forebygge for alvor. Landets byråd og regionsråd har vedtaget, at tobak og alkohol bør blive dyrere og at aldersgrænsen for at købe alkohol bør være 18 år. Folkevalgte byrådsmedlemmer i partier fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti står bag hhv. KL og Danske Regioners forebyggelsespolitik der peger på afgifter og aldersgrænser. Men deres partifæller, som for de samme partier er opstillet til Folketinget fejer dem af bordet, hver gang pris og aldersgrænser er til debat med sundheds-, skatte- og erhvervsordførere.
  Men Folketingspolitikerne er på genvalg inden for de næste 12 måneder.
  Derfor: Brug Henrik Nedergaards indlæg som afsæt 3 ting:
  1. at bruge Folketingets sommerferie til at tale med de kandidater, de skal opstille til næste Folketingsvalg, om hvad effektiv forebyggelse vil betyde for de kommuner og lokalsamfund, der er demokratisk basis for et folketingsmedlem
  2. at sætte forebyggelse via priser og aldersgrænser på dagsorden på sensommerens landsmøder i alle partierne. Jeg deltager gerne med indspark om Alkohol - og mon ikke Diabetes-direktøren er til at lokke til at bidrage om forebyggelse af diabetes?
  3. start debatten i dit parti og tage den ud "på gaden"i lokalaviserne på twitter og her i Altinget så færre bliver syge og kommuner, regioner og Folketinget får flere penge til at behandle de sygdomme, der ikke kan forebygges.

Prøv eu gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement