Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

  • Martin Gejl · Agrolab A/S

    Knud Erik Balle

    Hej Knud
    Fint indspark. Grænseværdien er som jeg skriver for drikkevand 0,1 mygram/l.
    Den er fastsat i starten af firserne vi kunne ikke måle finere den gang. For fødevare er grænseværdien højere. Den er forskellige for alle midler, den er regnet ud fra forsøg på pattedyr, primært rotter og mus, og bliver opgjort som en MRL værdi (maximum residue level) eller ADI (Aceptabelt daglig intag) du kan se lidt mere om alle disse forkortelser her:
    file:///C:/Users/bruger/Downloads/handout-ordliste_seminar-om-graensevaerdier%20(1).pdf
    Ja vores kunder er bland andet pesticid producenter. Vi arbejder under 2 accreditering GEP god effect praktis, som har med undersøgelse af effekter på de ting midlet skal virke på, og GLP god laboratorie praktis som er de forsøg der har med miljøpåvirkning at gøre. Vi bliver tjekket årligt om vi lever op til disse. Vi skal levere uvildige data, det vil være meget svært at fuske med disse data, og det har vi absolut ingen interesse I.
    Jeg ville ønske at endnu flere stoffer blev test under samme stramme kontrol som pesticider, så ville der være en masse af de stoffer vi ellers bruger som f.eks. rengøringsmidler der ville være mere miljøvenlige og mindre giftige for mennesker.
    Hele registereings processen for et pesticid er nok lidt lang at komme ind på her, men du er velkommen til at kontakte mig hvis du gerne vil have en lidt mere detaljeret gennemgang.

Prøv forskning gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement