Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Jens Ole Mortensen ·

  JFink

  At lægge ansvaret over på forbrugeren er ikke noget som batter. Som at putte et plaster på et benbrud.
  Vi er simpelthen nødt til at tale om forbrug og vækst i de vestlige lande, hvis vi vil have det mindste håb om at afværge de miljøkonsekvenser der venter forude.
  Vi må gøre op med den måde vi tænker økonomi og vækst på. F.eks. at indregne et havbrug som vækst uden at indregne dets konsekvenser for miljøet og økonomi for kommende generationer, er forkerte beregninger på vækst. det samme kan siges om mange andre brancher.
  Der er en klar empiri blandt forskere at vi ikke kan løse klimaproblemer og befolkningstilvækst uden at at minimere vækst og forbrug i mange lande.- Vi bliver simpelthen nødt til at ændre vores levevis
  I 80erne blev de første computerberegninger lavet, som viste at vi bruger jordens ressourcer hurtigere end de kan gendannes og det er gået hurtigere år for år.
  Vores økonomiske system fungerer stadig ud fra at jorden er en uudtømmelig ressource.
  Som i fortiden. Nå vi udryddede f.eks. ulve i en egn, fandt de andre steder at leve. Når vi udtømte en ressource et sted fandt vi et andet sted. Vi lever og agerer stadig som om jorden og havet er uudtømmelig. Da jeg var barn og ung kaldte vi faktisk havet for en uudtømmelig kilde for føde.
  Regeringen afviste et project som skulle arbejde på at at beregne miljø i økonomien, men jeg kan forstå at forskere , nu, har startet på eget initiativ.
  Økonomi og økonomiuddannelse uden at indregne miljøkonsekvenser er rigidt og ubrugeligt , efter min mening.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal