Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Morten Stilling · Founder and Owner, ICS Security Solutions

  Analyse og samarbejde

  Mange tak for et rigtigt godt - og konkret! - indlæg i debatten, Bjørk! Det er sjældent, at virksomheder er villige til at stikke hovedet frem og drøfte deres egen forretning, hvorfor debatten ofte bliver abstrakt og teoretisk. Her har vi muligheden for at blive konkrete. Tak!

  Du skriver hen mod slutningen af dit indlæg, at I har brug for "adgang til dygtige eksterne partnere, som kan hjælpe [jer] med denne opgave". Hvilken form for hjælp tænker du, at I hos Holte Fjernvarme har brug for?

  Jeg har selv i Altinget den 14. juni foreslået en tre-punkt plan for at arbejde med cybersikkerhed i energiforsyningen. Se eventuelt https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/debat-saadan-kan-kommunerne-beskytte-energiforsyningen-mod-cyberangreb

  Når jeg læser dit indlæg, tænker jeg umiddelbart to ting:

  1) Der er brug for en overordnet analyse af den danske energiforsyning, så vi kan få fakta på bordet og forstå, hvad der er stort, og hvad der er småt, hvad der er kritisk, og hvad der er ikke-helt-så-vigtigt. Det er alt andet lige vigtigere, som du skriver, at beskytte Energinet's transmissionsnetværk end Holte Fjernvarme's SCADA system.

  2) Vi kunne med gavn foretage denne analyse i et bredt samarbejde på tværs af sektoren, i stedet for at lave analysen for hvert enkelt forsyningsselskab separat. Det ville være rart at have overblik over, hvilke typer af systemer, vi som nation bør have speciel fokus på, og hvilke specifikke systemer, der kræver opmærksomhed her og nu.

  Ræsonnerer dette med din verden hos Holte Fjernvarme?

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal