Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Joghansen · Maskinmester

  Nationalstaten burde aldrig være opfundet

  Besynderligt som Dansk Folkeparti ivrer for at postulere, at borgerne vil noget andet end det de faktisk vil. Nemlig medlemskab af et gensidigt forpligtende politisk og økonomisk samarbejde i Europa, i form af netop EU, og med fuld og engageret dansk deltagelse i alle beslutningsprocesser.

  Kun naive mennesker uden historisk bevidsthed kan som EPJørn Dohrmann (DF) tro på, at en egoistisk nationalstat kan skabe velfærd for borgerne i et lille land som Danmark.

  Nationalstaten som Jørn Dohrmann og hans proselytter hylder, er jo historisk set en meget ny opfindelse i Europa. Og netop etableringen af disse politiske og økonomiske egoistiske nationalstater fra midt i 18-hundrede-tallet rundt omkring i Europa, medførte hele 2 altødelæggende krige der spredte sig ud over verden + et antal mindre krigskatastrofer.

  Så hvorfor i alverden støtte Dansk Folkeparti`s uforståelige trang til nye katastrofer i Europa ? Dansk Folkeparti og Jørn Dohrmann skylder os alle en bare nogenlunde sammenhængende forklaring på, hvorledes de forestiller sig et Europa uden EU - opdelt i egoistiske nationalstater der straks vil gå i handelskrig med hinanden ligesom under optakterne til de forrige krige. Med hver sin udgave af Donald Trump i spidsen !

  Er der ikke snart et voksen og historiebevidst menneske blandt DF-erne der kan forklare de naive, at deres evindelige EU-bashing kun kan føre til nye katastrofer - helt uden af deres kontrol ?

  For Jørn Dohrmann og DF forestiller sig vel næppe, at alle andre i Europa så vil lytte efter hvad de siger og rette ind efter Dansk Folkeparti ?

  Efter at Pia Kjærsgaard har forladt styrepulten i DF, er al fornuft i det parti åbenbart forsvundet.

Prøv kommunal gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement