Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  SV. til Kim Nielsen, 100 kroner har vi alle.

  -de danske udgifter til sundhedssystemet pr. indbygger ligger i top blandt ligestillede lande, så der er absolut IKKE grund til at tro at problemerne er pengemangel.

  Og antallet af læger er også højt, og er ikke faldende men stigende - men desværre vil de alle helst være i de store byer. Så problemet er heller ikke mangel på læger - eller sundhedspersonale i øvrigt.

  Men i Sverige og Norge har de for mange år siden erkendt, at velfærdssamfundets borgere også SELV skal tage et medansvar for hvornår og for hvad de henvender sig til det offentlige og fællesbetalte sundhedssystem, simpelthen for at begrænse overforbrug af unødvendig behandlingstid.

  Og al erfaring viser, at blot 100 kroner er nok til at få langt de fleste til at tænke sig lidt mere om, og bruge lidt mere af egen erfaring, før sundhedssystemet opsøges.

  Så hvorfor i alverden IKKE gøre brug af de gode erfaringer fra vores nærmeste naboer ? - nå alle pile peger på, at netop DE han løsningen ?

  Men desværre har vi et system hvor de praktiserende læger har tiltaget sig en monopollignende status som den primære indgang til al behandling, og da de ikke er et liberalt erhverv (som de påstår !), men får penge pr. automatik af skatteyderne for hvad som helst, uanset nytte eller ej, vil Lægeforeningen naturligvis plædere for "gratisprincippet," da det holder deres indkomst oppe - uanset hvad.

  Det er faktisk forunderligt så mange der stadig forsvarer et så tåbeligt system, der på den måde favoriserer en faggruppe der har fået nærmest "frit slag" i udnyttelsen af de offentlige kasser.

  Skal vi ikke prøve at gøre det bare LIDT bedre ?

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement