Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Bertel Johansen · Maskinmester

  Folkesundhed som statsbegreb minder om nazisme.

  Denne påståede "ulighed" på sundhedsområdet, skyldes IKKE forskelsbehandling i sundhedssystemet, men overrepræsentationen af bevidst helbredsudfordrende adfærd i de nogle lavere socialgrupper.

  En adfærd vi i øvrigt også ser i de højere sociale lag - blot i mindre målestok.

  Og da det IKKE er samfundets opgave at leve den enkeltes liv for vedkommende, er hele denne "ulighedskampagne" det rene vås og fake videnskab under denne nymodens såkaldte "videnskab" der kaldes "Folkesundhedsvidenskab."

  (Begrebet bringer i øvrigt mindelser om nazismen der jo også opererede med et begreb "sundhed i folkelegemet" ud fra den ide at ethvert menneske tilhørte Staten og skulle tjene denne)

  Og 100 kroner for at starte i sundhedssystemet, som adfærdsregulator, har INTET med reguleringerne af nogle overførelsesbeløb at gøre - dertil er beløbet for lille.

  Og det er nu engang, fortsat, sådan at "de bredeste skuldre bærer de største byrder" også efter di små skattereformer der lettede lidt på skatteprocenterne. Og naturligvis får de med de høje indkomster flere kroner ud af denne skatteprocentlettelse, ligesom de jo også kom til at betale langt mere end de levere indkomster dengang procenten steg. Så det rimer jo så udmærket.

  Så: Nej, det vil IKKE være at "føje spot ti skade" at skaffe os alle, også de mest udsatte med de fleste livsstilssygdomme, et bedre sundhedsvæsen ved at efterligne Sverige og Norge på denne lille adfærdsmekanisme der hedder: 100 kroner i startgebyr.

  Og i øvrigt: Hverken i Norge eller i Sverige ligger der nogle og dør ude på gaden eller i ensomhed på et fattigt loftkammer, fordi de manglede 100 kroner. Den slags faktisk eksisterende elendighed blandt nogle få er der da taget højde for - så bare rolig: Ingen efterlades på perronen når toget kører.

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement