Tak for dit engagement i vores fælleskab


Er du sikker på, at du vil anmelde denne kommentar?

 • Anne-Marie Krogsbøll · Dataslave i datatyranni

  Hvor er jeg dog enig, Niels Chr. Sauer....

  Og dertil kan lægges, at Lars Quortrup i nedenstående youtube-indslag lyder til, at man anvender elevdata på individniveau i Quortrups forskning(det siges ikke direkte, men det indtryk for man af den samkøring, som fremgår, og som bl.a. sammenholder trivsel med forældrenes uddannelsesniveau. Og det nævnes, at lærerne udfylder beskrivelser af hvert enkelt barn (ved forældrene det?)):
  https://www.youtube.com/watch?v=lnDIqZeLg-A

  I givet fald er det efter min opfattelse - med mindre man klart har oplyst børn og forældre om dette - uetisk forskning. Og hvis børnene har gennemskuet dette - f.eks. fordi de har skullet logge ind med deres eget login - så er besvarelserne sandsynligvis upålidelige.

  I det debatindlæg i Politiken, som der henvises til sidst i indslaget, og i selve indslaget lover Quortrup, at i hans forskning kan børnene ikke identificeres. Sammenholdt med youtube-indslaget ser dette ud til at være et tomt løfte. Hvad mener han med "anonymt"? Hvis forskeren kan identificere barnet nok til, at dettes svar kan sammenholdes med lærerens beskrivelse af dette barn og med forældrenes indkomst etc., så kan man ikke med fuld ret love, at barnet ikke kan identificeres. I så fald er det spin ift. anonymitetsbegrebet.

Prøv børn gratis i 14 dage

 • Artikler
 • Debat
 • Politisk kalender
 • Spørgsmål og svar
Dagens portal